Rockin all over the World

Classic Rock is het belangrijkste muziekgenre alle tijden. En... tijdloos!! Want hits van toen zijn nu nog altijd springlevend, we zeggen niet voor niets: MUZIEK MET EEUWIGHEIDSWAARDE! Om je muziekkennis te testen laten we je hersens even kraken met de muziekquiz 'Rockin all over the World'.

Doe mee, vul je 15 antwoorden én je naw in en wie weet win je één van de mooie prijzen. Veel succes!

  naam*

  Je E-mailadres*

  1 - SCHEVENINGEN
  Het eerste optreden op het Europese vasteland van The Rolling Stones. Wie stond er in augustus 1964 in het voorprogramma van The Stones in het Kurhaus in Scheveningen?

  antwoord 1*

  2 - TOKYO
  Met welk nummer trapte AC/DC hun concerttour in Tokyo af op 5 februari 1981?

  antwoord 2*

  3 - KIEV
  KISS trad op 16 juni 2019 op in Kiev als onderdeel van hun afscheidstournee. Onder welke naam ging de tour van Kiss de wereld over?

  antwoord 3*

  4 - LONDON
  In februari 1974 werd in The London Planetarium het album ‘Dark side of the Moon' gelanceerd, volgens tellingen het meest verkochte album ter wereld van de legendarische band Pink FLoyd. Hoeveel albums gingen er over de toonbank?

  antwoord 4*

  5 - LONG BRANCH
  Born in the USA… en wel in Long Branch – New Jersey. Het album Born in the USA van Bruce Springsteen was ‘a milionseller’. Hoeveel weken stond het album onafgebroken in The Billboard TOP 10?

  antwoord 5*

  6 - HONGKONG
  Sinds 1986 staat rock ook in China op de kaart. Welke artiest bracht het eerste rockalbum uit in China en gaat sindsdien onder de naam ‘rock song father’ door het leven?

  antwoord 6*

  7 - LONDON
  In 1963 kregen The Rolling Stones een platencontract bij Decca Records en kwam de eerste single uit, Come on, een cover van Chuck Berry, gevolgd door de tweede single I Wanna Be Your Man. Wie schreef dat nummer?

  antwoord 7*

  8 - BERLIJN
  Op 21 juli 1990 schudde Berlijn op zijn grondvesten tijden het live concert The Wall van Roger Waters en vele gastartiesten ter gelegenheid van de val van de muur. Het album van Pink Floyd is grotendeels geschreven door Waters tijdens zijn tijd bij de band. Waar vond het concert plaats in Berlijn?

  antwoord 8*

  9 - OSAKA
  De lezers van Lust for Life Magazine kozen ‘Made in Japan.’ van Deep Purple in augustus 1972 in Osaka uit tot beste live-album ooit. In 1976 kwam met een nieuwe line-up het volgende album uit, wat is de naam van dat album?

  antwoord 9*

  10 - MICHIGAN
  Suzi Quatro was een stoere dame met basgitaar die in haar thuisland Amerika geen hoge ogen gooide, maar wereldwijd ruim 55 miljoen platen verkocht! In 1973 had ze een dijk van een hit. Wat is de titel?

  antwoord 10*

  11 - CANADA
  Tommy, de eerste rockopera van The Who, toerde in 1996 door Canada. Waar in Canada ging de show in première ?

  antwoord 11*

  12 - SIDNEY
  De broer van Angus Young van AC/DC speelde ook gitaar in een wereldberoemd Australisch rockbandje. Welke band was dat?

  antwoord 12*

  13 - DEN HAAG
  Voor hun grote doorbraak en eerste hit ‘Please Go’ in 1965, heeft Golden Earring onder 2 andere bandnamen opgetreden, welke waren dat?

  antwoord 13*

  14 - SÃO PAULO
  Queen speelde in 1981 twee avonden in het enorme Morumbi Stadion in Sao Paolo - Brazilië. Tijdens de eerste avond waren er een record aantal bezoekers en daarmee schreef Queen rock 'n roll geschiedenis - nooit eerder had in de hele wereld een groep voor zoveel mensen gespeeld. Hoeveel bezoekers waren er die avond?

  antwoord 14*

  15 - HILVERSUM
  De laatste vraag in ‘Rockin all over the World’ gaat over onszelf. ARROW is al meer dan 25 jaar de #1 in Classic Rock. Eén van de oprichters is een bekende radiodeejay die zijn sporen in de muziekbranche meer dan verdiend heeft. Wie is deze Hilversumse platendraaier?

  antwoord 15*

  (*)Is een verplicht veld