Luister via DAB+

Arrow Classic Rock is in geheel Nederland te ontvangen via DAB+, met uitzondering van 2,5 Waddeneiland en een stukje Zeeland. Excuus daarvoor… technisch dingetje.

Laten we eerst beginnen met het goede nieuws: onze zenderleverancier gaat het 7A-netwerk weer aanzetten zodat je ons weer via DAB kan beluisteren.

Dit netwerk mogen wij nog tijdelijk gebruiken, de overheid geeft aan dat het is geen permanente frequentie is, het 7A netwerk wordt dan (waarschijnlijk) toegevoegd aan andere pakketten.
Tot die tijd hebben we de gelegenheid om ons nieuwe 7D-netwerk waar mogelijk te optimaliseren.

Want het 7D DAB-netwerk wat wij nu gebruiken is een ‘outdoor’ netwerk, dus op de camping of in de auto werkt het wel in een groot gebied (ook niet overal!) maar ‘binnenshuis (indoor) in een groot deel van het land niet.

Veel mensen luisteren in de auto DAB en binnenshuis via de digitale kabel of internet. Eigenlijk net als met FM, dat wordt voornamelijk in de auto beluisterd.

Dat de indoor ontvangst van het 7D-netwerk niet optimaal is in delen van het land is niet iets wat we zelf bedenken, maar heeft te maken met techniek, waar we niets aan kunnen doen. Een FM-zender is ook niet altijd overal optimaal. 

Als het aan ons ligt zijn wij ook indoor overal loeihard te ontvangen, maar het is wat het is, we moeten soms roeien met de riemen die we hebben.

Eén ding zien wij in ieder geval als positief, overal ter wereld kan je ARROW Classic Rock online en via de app beluisteren. En dus ook snel weer via DAB-kanaal 7A!

Veel luisterplezier bij de #1 in classic rock. Al 25 jaar!