27 Tinc Set

Twee Nederlandse jongens die Catalaanse wijn verkopen?
Het begon allemaal met één fles wijn.

Dit verhaal begint twee jaar geleden met een diner in Tossa de Mar waar de ober ons de wijn Sasserra liet proeven. Het grappige is dat we normaal altijd rode wijn bestellen, maar de paella vroeg om een witte wijn, dus waarom ook niet?

Hij kwam aan tafel met een zwarte fles met gouden Arabische letters. We proefden de wijn, keken elkaar in de ogen en we riepen iets in de trant van: Oh mijn god! Dit is fantastisch!
Sasserra heeft een gouden kleur. De smaak is aards, bloemig en heeft iets van Mediterraanse kruiden, maar tegelijkertijd ook notig en iets tussen honing en truffel.

Destijds waren we al naar een manier aan het zoeken om zelf te ondernemen in iets waar we beiden passie voor hadden. Eenmaal thuis realiseerden we ons dat er zo veel mensen zijn in Nederland die ook zo van die wijn zouden kunnen genieten, maar hij is nergens te vinden! Op dat moment begon onze missie om bijzondere wijnmakers in Catalonië te vinden en een selectie te maken van hun beste wijnen om naar Nederland te brengen.

Al onze wijnen komen van een familie wijnhuis. In elk van hen zijn traditie, kwaliteit en lokale druivenrassen de redenen die ze misschien wel de beste wijnen maken die je ooit geproefd hebt. En daarom verkopen wij nu wijn. We konden ze simpelweg niet voor onszelf houden. Wij, Jip en Job, nodigen je uit om de collectie bestsellers van Tinc Set te ontdekken en net zo ontroerd te zijn zoals wij die avond in Tossa de Mar.

De stembussen zijn op 1 april 2022 gesloten. Eind april maken wij de derde winnaar bekend!