Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Vienden, Dinnen en dieren ook
 
Ondanks dat koeien en en andere beesten onze hele aarden verknoeien doormiddel van ruften en schijten vieren we vandaag 4 oktober toch dieren dag. De dag van Franciscus van Assisi, eigenlijk Giovanni di Pietro Bernardone, die leefde als religieus,hij  stichtte de kloosterorde van de Franciscanen of Minderbroeders, en werd op 16 juli 1228 heilig verklaard door paus Gregorius IX. Apart was wel dat hij preekte voor de dieren in het veld , de vogels in de lucht en de vissen in het water. Ik hoop niet dat dit iets zegt over de geestesgesteldheid van alle heiligen in de RK kerk. Maar tegenwoordig zou een dergelijk figuur met zachte dwang de zachte sector van de gezondheidzorg ingeduwd worden om daar vervolgens nooit meer uit te komen!
 
De laatste twee woensdagen van Oktober is de Blues top 50 aan de beurt op Arrow vanavond behandelen we het lijstje van een luisteraar. Zomaar wat titels uit die lijst om jouw tot daden aan te sporen.
 
Ook hebben we de nieuwe John F Klaver die met een geheel nieuwe band en zangeres, Nicole Verouden, een EP heeft uitgebracht. De band is niks mis mee Tenny Tahamata (ex Sas) klinkt jazzier dan ever before en ook de slagwerker Peter Weissink,  beperkt zich tot het hoognodige. Klaver is een begenadigd gitarist en heeft zijn muzikale blik verruimd. Dat gaat ten koste van de door ons zo beminde geniale solo’s maar maakt toch een evenwichtige indruk. Zangeres Nicole Verouden mist helaas wat gruis en kilometers op haar stem en komt daarom soms in de nummers wat te kort. Ze is niet dwingend aanwezig en dat geeft soms een wat te dun timbre. Ik wil hier deze dame beslist niet affakkelen want je slaagt niet zomaar Cum Laude bij het conservatorium. Maar de zang bij de stijl van John F Klaver en zijn band mag urgenter, meer dwingend en aanwezig zijn minder aandacht voor mooi en goed, meer het leven en de timing dus.
Een zeer prettige EP van de vernieuwde John F Klaver band  dat: “Catch the Morning Sun”, die veel goeds voor de komende jaren belooft!!!!
 
So sit back and enjoy the ride!!
 
Gerry & Albert Jan
And may we have your votes please????
Playlist Bluesbox 4 Oktober


Crawling King Snake - Doors (LA Woman)
Gonna move - John F Klaver Band (Catch The Morning Sun)
The Sky is Crying -Elmore James (Best of) 
Heed The Warning - King King (Exile & Grace)
Texas Flood - Stevie Ray Vaughan (Texas Flood)
Catch The Morning - John F Klaver band (Catch The Morning)
Can’t Keep Up - Richard van Bergen (Walk on in)
Red House - Jimi Hendrix  (Are you experienced?)
Learned a Lot - John F Klaver Band (Catch The Morning)
Blues For Jimmy T - Walter Trout (We’re all-in this together)
Since I’ve Been Lovin You - Led Zeppelin (Led Zeppelin II)

04-10-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

18

okt

Arrow Blues Top 50

Vanavond van 21:00-23:00, jazeker 2 uur lang Blues (met notariƫle goedkeuring) in deel 1 van de Blues Top 50 aller tijden!
17

okt

Arrow Symfo Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het eerste deel van de Symfo 25 (nr. 25 t/m 18), een lijst vol klassiekers, epics en nieuwe verrassingen!
16

okt

Arrow High Voltage Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het beste op hardrock en heavy metal gebied in deel 1 van de Arrow High Voltage Top 25!
11

okt

Arrow Bluesbox

Vanaf volgende week de Blues Top 50 aller tijden, vanavond tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a. Buddy Guy en Stevie Ray Vaughan
10

okt

Arrow Symfo Mania

Vanaf volgende week de Symfo 25!, vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania o.a Star One, RPWL en Roger Waters
Luister naar Radio Arrow


NU ON-AIR 
CONCERTAGENDA


The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
01 november

The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
02 november

Kasabian

AFAS Live, Amsterdam
09 november

Royal Blood

AFAS Live, Amsterdam
10 november

Queens of the Stone Age

Ziggo Dome, Amsterdam
12 november