Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Vrienden en Dinnen
 
Terwijl hardfietsers zich met gezwinde spoed door Frankrijk reppen, Terwijl kreunende miljonairs zich op het heilige gras van Wimbledon te buiten gaan aan een goed bekeken potje tennis.  Terwijl  weermannen en vrouwen hun voorspellingen tijdens een heftige stoelgang lijken te verzinnen…onder mom van: ‘als ’t er maar uit is!!’. Tijdens al deze evenementen breekt langzaam de vakantie los.
 
Talloze Nederlanders laten zich op een kaalgevreten stukje weidegrond dat ondergraven is door mollen oplichten door boeren die aan het begrip “Glamping” geheel nieuwe inhoud geven.
Als er een houten vloertje in je tentje ligt is het luxe.. dan nog een walmend en sputterend tweepits gaskomfoortje erin en: ‘gaan… we hebben een Glamping”. De gemiddelde Nederlander ondergaat dit alles lijdzaam immers: we zijn op vakantie. Mensen laten zich beroven in een strandtent omdat het vakantie is. Mensen worden grof bestolen op onze boulevards omdat: ‘tja uitzicht he? ” Op een tochthoek in Zandvoort heb ik in de vettige walm van een lossende vrachtwagen € 6.00 betaald voor een kopje (vingerhoedje) koffie… het zat er vol, vol met mensen die het merkje op de pootjes van de zonnebril hebben staan.
 
Godfried Bomans schreef in 60er jaren al dat hij genoeglijk aan zijn pijpje lurkend, dagen kon kijken naar de stroom  van auto’s die langs zijn huis richting het Bloemendaalse strand trokken. (Bomans woonde in Haarlem) En dan kon hij tevreden naar binnen gaan een kopje thee zetten en op z’n eigen bank, zijn eigen krant of boek lezen.
 
Ik vraag me af: Als al die vakantiegangers nou eens heel eerlijk zouden zijn zouden die dan niet tegen de lompe terrasober zeggen: “ 6 Euro????!! En daar moet ik een half uur op wachten omdat jij met je collega’s staat te lullen?? Dan is de koffie ook nog halflauw omdat dat de doorstroming bevorderd!!!?? Tegen de tijd dat je eindelijk met melk en suiker terug bent is het écht kouwe koffie
6 Euro…. Debiel!! Dat is 13 ouwe Hollandse guldens…. Dat zijn twee nieuwe pakken Douwe Egberts Snelfilter maling!!!!!! “  Of tegen de Boer van de Glamping……: “ 1200 Euro per week….??? Voor een kouwe tent waar s ’morgens al mijn kleren drijfnat zijn van de condens.  Waar het ongedierte welig tiert  onder de houten vloer omdat door de vlonderachtige constructie altijd eten naar beneden flikkert!, Waar ik 8 keer per dag mijn been breek in een door mollen gecreëerd mijnenveld?
 
Ik rook geen pijp en drink ook geen thee maar vakantie in het hoogseizoen… lekker thuis met de blues box….
 
So sit back and enjoy the ride!!

Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 12 Juli

Just Your Fool - Rolling Stones
Sweeter Than A Honey Bee - Sean Chambers #
Lay It On Down - Kenny Wayne Shepherd band
You’ve Been Warned - Dirty Sweet
Baby Got Gone - Kenny Wayne Shepherd band
Enough Of That Stuff - Ruben Hoeke band feat Jan Akkerman
A Million Miles Away - Michael Katon
Stevie Ray Vaughan - Lenny
Rufus Wood - In My Tree
Louisiana Rain - Kenny Wayne Shepherd band
Too Much Alcohol - Rory Gallagher

#Gruttes Choice


12-07-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

19

jul

Arrow Bluesbox

Nieuws rondom Walter Trout, een stones nummer door Gov't Mule, Led Zeppelin en meer tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox
18

jul

Arrow Symfo Mania

Vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania lekker veel lange nummers van o.a de nieuwe band Kaprekar’s Constant
17

jul

Arrow High Voltage

Iron Maiden, Slayer, AC/DC en nog veel meer harde metalen tussen 21:00-22:00 in een nieuwe Arrrow High Voltage
12

jul

Arrow Bluesbox

Van 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a het nieuwe album van Kenny Wayne Shepherd en Michael Katon die Rory Gallager speelt
11

jul

Arrow Symfo Mania

Vanavond van 21:00 -22:00 gaan we op zoek naar one-hit-wonders van de symfonische rock maar ook tijdloze symfo zoals Pink Floyd

 
CONCERTAGENDA


Extreme

TivoliVredenburg, Utrecht
25 juli

U2

Amsterdam ArenA
29 juli

U2

Amsterdam ArenA
30 juli

Metallica

Ziggo Dome, Amsterdam
04 september

Volbeat

Strijp-S, Eindhoven
05 september