Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Vrienden en Dinnen,
 
Het festival seizoen is weer begonnen.
Tot mijn verbijstering las ik dat het Linda Festival in Zaandam (jawel het blad van Linda de Mol) in het programma een “aftrek cursus” heeft staan…… Dus; eerst ga je gymmen met Arie Boomsma en dan wordt de lezeressen van dit Glossy geleerd hoe je je man moet aftrekken….. Vroeger werd je hier blind van of kwam je minimaal in de Hel maar als het van Linda mag……….
 
In het verleden kwam ik al dan niet beroepsmatig heel veel op festivals. In Limburg mocht ik er jarenlang een presenteren totdat ik te oud werd bevonden en af geserveerd werd. De motorrijders in het leer en kettingen die door de weeks gewoon notaris ofzo waren. De mateloze drinkers die slechts de openings act van elke dag zagen en voor de rest brood dronken over het terrein waggelden. De ‘wannebe’s’  die backstage de hele dag een erectie hadden vanwege hun VIP  all area pasjes en expres een paar keer langs de bewaking liepen om te kijken of het pasje het nog deed. De zogenaamde muziekkenners en Journalisten die alleen de drank uit de artiesten lounge jatten en de hele dag backstage drentelden met hun belangrijkste gezicht op en niet in de festivaltent kwamen.
De tourmanagers die allemaal het idee hadden dat ze met Elvis op pad waren en dus onuitstaanbaar waren (en nog steeds zijn).
 
En dan waren er altijd de mannen van de “Dikke kuiten brigade” de jongens die zo’n festival mogelijk maken. De roadies die sjouwen met apparatuur, die zaken “on the spot” gewoon oplossen. Die meewarig kijken naar alle VIPS die menen op basis van hun status dat ze iedereen gewoon in de weg mogen lopen en dat doen ze dan ook altijd! De roadies, ze zorgen ervoor dat het drankje op het podium staat voor de muzikant, dat er een schoon handdoekje ligt. Ze weten in kilometers snoer en ingewikkelde stopcontacten feilloos het goede gaatje te vinden. Het is een vast groepje wat je bijna overal tegenkomt. Stille jongens, dat altijd wel.. maar aardige jongens.. om maar eens een beroemd schrijven te citeren en ik denk dat al die roadies en stagehands onze diepe bewondering en ons respect verdienen…. Want van Walter Trout tot Joe Bonamassa, zonder de “Dikke kuiten brigade” zouden ze live on stage een heel stuk minder geweldig zijn!
 
En wat de Wannebe’s, de journalisten en de VIP pas houders betreft… ga lekker gymmen met Arie Boomsma en daarna kun je naar de ‘aftrek cursus’ … oké, het is zelfbevlekking… maar dat zijn jullie wel gewend toch?
 
So sit back & enjoy the ride !
 
Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 14 Juni

Limetown - Guy Davis
Tennessee Whiskey - Chris Stapleton #
Storm Is Rising - Little Axe
Angel From Montgomery - Bonnie Raitt
New Way Of Love - Memphis Slim & Willie Dixon
As The Crow Flies - Rory Gallagher
Strange Fruit - India Arie
Lying All The Time - Julian Sas
Come On Into My Kitchen - Mumtaz Mahal

# Gruttes Choice


14-06-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

20

sep

Arrow Bluesbox

Vanavond van 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a de nieuwe Richard van Bergen die van King King en klassiekers van Muddy Waters
19

sep

Arrow Symfo Mania

In Arrow Symfo Mania vanavond lekker veel live muziek van o.a Rush, Mystery en Kate Bush, mis het niet en tune in vanaf 21:00
18

sep

Arrow High Voltage

Vanavond van 21:00-22:00 in jouw headbangwaardige uurtje Arrow High Voltage o.a AC/DC, Delain en Metallica.
13

sep

Arrow Bluesbox

Hoor de blues waait door de bomen met o.a Simo, Howling Wolf en we lossen een belofte in, Ike & Tina Turner live!
12

sep

Arrow Symfo Mania

De echte symfo liefhebber wordt vanavond tussen 21:00-22:00 weer goed verwend met o.a King Crimson, The Tangent en Caravan

 
CONCERTAGENDA


The Rolling Stones

Amsterdam ArenA
30 september

The Rolling Stones

Gelredome, Arnhem
15 oktober

The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
01 november

The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
02 november

Kasabian

AFAS Live, Amsterdam
09 november