Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Vrienden en Dinnen,
 
Het festival seizoen is weer begonnen.
Tot mijn verbijstering las ik dat het Linda Festival in Zaandam (jawel het blad van Linda de Mol) in het programma een “aftrek cursus” heeft staan…… Dus; eerst ga je gymmen met Arie Boomsma en dan wordt de lezeressen van dit Glossy geleerd hoe je je man moet aftrekken….. Vroeger werd je hier blind van of kwam je minimaal in de Hel maar als het van Linda mag……….
 
In het verleden kwam ik al dan niet beroepsmatig heel veel op festivals. In Limburg mocht ik er jarenlang een presenteren totdat ik te oud werd bevonden en af geserveerd werd. De motorrijders in het leer en kettingen die door de weeks gewoon notaris ofzo waren. De mateloze drinkers die slechts de openings act van elke dag zagen en voor de rest brood dronken over het terrein waggelden. De ‘wannebe’s’  die backstage de hele dag een erectie hadden vanwege hun VIP  all area pasjes en expres een paar keer langs de bewaking liepen om te kijken of het pasje het nog deed. De zogenaamde muziekkenners en Journalisten die alleen de drank uit de artiesten lounge jatten en de hele dag backstage drentelden met hun belangrijkste gezicht op en niet in de festivaltent kwamen.
De tourmanagers die allemaal het idee hadden dat ze met Elvis op pad waren en dus onuitstaanbaar waren (en nog steeds zijn).
 
En dan waren er altijd de mannen van de “Dikke kuiten brigade” de jongens die zo’n festival mogelijk maken. De roadies die sjouwen met apparatuur, die zaken “on the spot” gewoon oplossen. Die meewarig kijken naar alle VIPS die menen op basis van hun status dat ze iedereen gewoon in de weg mogen lopen en dat doen ze dan ook altijd! De roadies, ze zorgen ervoor dat het drankje op het podium staat voor de muzikant, dat er een schoon handdoekje ligt. Ze weten in kilometers snoer en ingewikkelde stopcontacten feilloos het goede gaatje te vinden. Het is een vast groepje wat je bijna overal tegenkomt. Stille jongens, dat altijd wel.. maar aardige jongens.. om maar eens een beroemd schrijven te citeren en ik denk dat al die roadies en stagehands onze diepe bewondering en ons respect verdienen…. Want van Walter Trout tot Joe Bonamassa, zonder de “Dikke kuiten brigade” zouden ze live on stage een heel stuk minder geweldig zijn!
 
En wat de Wannebe’s, de journalisten en de VIP pas houders betreft… ga lekker gymmen met Arie Boomsma en daarna kun je naar de ‘aftrek cursus’ … oké, het is zelfbevlekking… maar dat zijn jullie wel gewend toch?
 
So sit back & enjoy the ride !
 
Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 14 Juni

Limetown - Guy Davis
Tennessee Whiskey - Chris Stapleton #
Storm Is Rising - Little Axe
Angel From Montgomery - Bonnie Raitt
New Way Of Love - Memphis Slim & Willie Dixon
As The Crow Flies - Rory Gallagher
Strange Fruit - India Arie
Lying All The Time - Julian Sas
Come On Into My Kitchen - Mumtaz Mahal

# Gruttes Choice


14-06-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

19

jul

Arrow Bluesbox

Nieuws rondom Walter Trout, een stones nummer door Gov't Mule, Led Zeppelin en meer tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox
18

jul

Arrow Symfo Mania

Vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania lekker veel lange nummers van o.a de nieuwe band Kaprekar’s Constant
17

jul

Arrow High Voltage

Iron Maiden, Slayer, AC/DC en nog veel meer harde metalen tussen 21:00-22:00 in een nieuwe Arrrow High Voltage
12

jul

Arrow Bluesbox

Van 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a het nieuwe album van Kenny Wayne Shepherd en Michael Katon die Rory Gallager speelt
11

jul

Arrow Symfo Mania

Vanavond van 21:00 -22:00 gaan we op zoek naar one-hit-wonders van de symfonische rock maar ook tijdloze symfo zoals Pink Floyd

 
CONCERTAGENDA


Extreme

TivoliVredenburg, Utrecht
25 juli

U2

Amsterdam ArenA
29 juli

U2

Amsterdam ArenA
30 juli

Metallica

Ziggo Dome, Amsterdam
04 september

Volbeat

Strijp-S, Eindhoven
05 september