Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Vrienden en Dinnen
 
Afgelopen zaterdag weer het songfestival tot me genomen. Ik weet niet waarom. Vroeger deed ik het uit werk overwegingen maar die drive is er ondertussen helemaal uit en vakmatig heb ik helemaal niks meer te maken met als die Druilkuikens die daar hun best staan te doen. Maar op een of andere manier heb ik een gevoel van zwaar plichtsverzuim als ik niet kijk.  We zijn 11e geworden… big deal!
Ik beschouw dat hele Eurovisie songfestival als een carrière ‘killer’ 1e klas. Als je namelijk niet wint is je carriere meestal zo goed als over. Over het algemeen heeft dat te maken met de hoge mate van overkill qua aandacht voor de artiesten voordat dat feestje begint. Allerlei muziekneuzen doen hun plasje op de radio en TV en melden dat we helemaal niet kansloos zijn. Als het dan toch mis gaat (11e plaats vind ik namelijk redelijk te weinig!) is het de schuld van de artiest, want: al die wijsneuzen kunnen het toch niet mis hebben gehad? En dan is het jammer voor je werk en je toekomst. Ga maar eens na: hoeveel verliezers van het Festival ken je nog? Het is een korte boost van aandacht en daarna vaak een heel diep gat. Overigens toen ik zat te kijken naar al die ellende daar in Kiev was ik blij dat ik niet bevattelijk ben voor Epileptische insulten. Knipperlampen, vuurregens en wild knipperende TV beelden………. Om stapelgek van te worden. Ik moest gelijk denken aan de oude TV regisseur Bob Rooyens die voor de VPRO in de 60er jaren het jongeren programma Moef Ga Ga maakte Rooyens flikkerde ook altijd alles door mekaar en vaak was het beeld belangrijker dan de artiest. Niks was deze regisseur te gek en wat een half uurtje redelijk goed Pop had kunnen zijn werd een knetterend drama van verschietend en verklote zwart wit TV.  Maar even terug naar Kiev heeft Portugal nou gewonnen vanwege; zielig of vanwege een goed liedje…. ? Wel leuk om te zien dat de winnaar helemaal geen spettershow had en mij vaak kramp in de onderbuik bezorgde vanwege rare bewegingen en zanglijnen… Maar ja ik ben dan ook geen kennert he?
 
So sit back and enjoy the ride… we don’t  have a light show…….
 
Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 17 Mei

Crossroads - Ry Cooder
Strange Fascination - Eve McKing
Dark Was The Night, Cold Was The Ground - Peter Struijk
Mississippi HooDoo Man - Omar & The Howlers
Mt Senorita - Little Hurricane
Morning Train - Eric Bibb
Highway 61 Revisited - Julian Sas
Black Lung Heartache - Joe Bonamassa
La vie C’est Comme Un Oignon - Eric Bibb
Riding on the L & N - Bintangs
Deep Down in Florida - Muddy Waters
17-05-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

22

aug

Arrow Symfo Mania

Het nieuwe album van Steven Wilson, een lange track van Transatlantic en meer vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania
21

aug

Arrow High Voltage

Megadeth, Alter Bridge en Tesla laten vanavond tussen 21:00-22:00 je oren weer suizen van genot in een nieuwe Arrow High Voltage!
16

aug

Arrow Bluesbox

Van 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a het democratisch besluit om de nieuwe Walter Trout te draaien en jouw blues verzoeken
15

aug

Arrow Symfo Mania

Roger Waters, Supertramp, Riverside en meer symfonische hoogstandjes vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania
14

aug

Arrow High Voltage

Bijtanken met Fuel van Metallica, het drinklied van Amon Amarth en meer tussen 21:00-22:00 in een nieuwe Arrow High Voltage!

 
CONCERTAGENDA


Metallica

Ziggo Dome, Amsterdam
04 september

Volbeat

Strijp-S, Eindhoven
05 september

Metallica

Ziggo Dome, Amsterdam
06 september

The Rolling Stones

Amsterdam ArenA
30 september

The Rolling Stones

Gelredome, Arnhem
15 oktober