Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Vrienden en Dinnen
 
Afgelopen zaterdag weer het songfestival tot me genomen. Ik weet niet waarom. Vroeger deed ik het uit werk overwegingen maar die drive is er ondertussen helemaal uit en vakmatig heb ik helemaal niks meer te maken met als die Druilkuikens die daar hun best staan te doen. Maar op een of andere manier heb ik een gevoel van zwaar plichtsverzuim als ik niet kijk.  We zijn 11e geworden… big deal!
Ik beschouw dat hele Eurovisie songfestival als een carrière ‘killer’ 1e klas. Als je namelijk niet wint is je carriere meestal zo goed als over. Over het algemeen heeft dat te maken met de hoge mate van overkill qua aandacht voor de artiesten voordat dat feestje begint. Allerlei muziekneuzen doen hun plasje op de radio en TV en melden dat we helemaal niet kansloos zijn. Als het dan toch mis gaat (11e plaats vind ik namelijk redelijk te weinig!) is het de schuld van de artiest, want: al die wijsneuzen kunnen het toch niet mis hebben gehad? En dan is het jammer voor je werk en je toekomst. Ga maar eens na: hoeveel verliezers van het Festival ken je nog? Het is een korte boost van aandacht en daarna vaak een heel diep gat. Overigens toen ik zat te kijken naar al die ellende daar in Kiev was ik blij dat ik niet bevattelijk ben voor Epileptische insulten. Knipperlampen, vuurregens en wild knipperende TV beelden………. Om stapelgek van te worden. Ik moest gelijk denken aan de oude TV regisseur Bob Rooyens die voor de VPRO in de 60er jaren het jongeren programma Moef Ga Ga maakte Rooyens flikkerde ook altijd alles door mekaar en vaak was het beeld belangrijker dan de artiest. Niks was deze regisseur te gek en wat een half uurtje redelijk goed Pop had kunnen zijn werd een knetterend drama van verschietend en verklote zwart wit TV.  Maar even terug naar Kiev heeft Portugal nou gewonnen vanwege; zielig of vanwege een goed liedje…. ? Wel leuk om te zien dat de winnaar helemaal geen spettershow had en mij vaak kramp in de onderbuik bezorgde vanwege rare bewegingen en zanglijnen… Maar ja ik ben dan ook geen kennert he?
 
So sit back and enjoy the ride… we don’t  have a light show…….
 
Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 17 Mei

Crossroads - Ry Cooder
Strange Fascination - Eve McKing
Dark Was The Night, Cold Was The Ground - Peter Struijk
Mississippi HooDoo Man - Omar & The Howlers
Mt Senorita - Little Hurricane
Morning Train - Eric Bibb
Highway 61 Revisited - Julian Sas
Black Lung Heartache - Joe Bonamassa
La vie C’est Comme Un Oignon - Eric Bibb
Riding on the L & N - Bintangs
Deep Down in Florida - Muddy Waters
17-05-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

18

okt

Arrow Blues Top 50

Vanavond van 21:00-23:00, jazeker 2 uur lang Blues (met notariële goedkeuring) in deel 1 van de Blues Top 50 aller tijden!
17

okt

Arrow Symfo Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het eerste deel van de Symfo 25 (nr. 25 t/m 18), een lijst vol klassiekers, epics en nieuwe verrassingen!
16

okt

Arrow High Voltage Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het beste op hardrock en heavy metal gebied in deel 1 van de Arrow High Voltage Top 25!
11

okt

Arrow Bluesbox

Vanaf volgende week de Blues Top 50 aller tijden, vanavond tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a. Buddy Guy en Stevie Ray Vaughan
10

okt

Arrow Symfo Mania

Vanaf volgende week de Symfo 25!, vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania o.a Star One, RPWL en Roger Waters
Luister naar Radio Arrow


NU ON-AIR 
CONCERTAGENDA


The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
01 november

The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
02 november

Kasabian

AFAS Live, Amsterdam
09 november

Royal Blood

AFAS Live, Amsterdam
10 november

Queens of the Stone Age

Ziggo Dome, Amsterdam
12 november