Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Vrienden en Dinnen
 
Afgelopen zaterdag weer het songfestival tot me genomen. Ik weet niet waarom. Vroeger deed ik het uit werk overwegingen maar die drive is er ondertussen helemaal uit en vakmatig heb ik helemaal niks meer te maken met als die Druilkuikens die daar hun best staan te doen. Maar op een of andere manier heb ik een gevoel van zwaar plichtsverzuim als ik niet kijk.  We zijn 11e geworden… big deal!
Ik beschouw dat hele Eurovisie songfestival als een carrière ‘killer’ 1e klas. Als je namelijk niet wint is je carriere meestal zo goed als over. Over het algemeen heeft dat te maken met de hoge mate van overkill qua aandacht voor de artiesten voordat dat feestje begint. Allerlei muziekneuzen doen hun plasje op de radio en TV en melden dat we helemaal niet kansloos zijn. Als het dan toch mis gaat (11e plaats vind ik namelijk redelijk te weinig!) is het de schuld van de artiest, want: al die wijsneuzen kunnen het toch niet mis hebben gehad? En dan is het jammer voor je werk en je toekomst. Ga maar eens na: hoeveel verliezers van het Festival ken je nog? Het is een korte boost van aandacht en daarna vaak een heel diep gat. Overigens toen ik zat te kijken naar al die ellende daar in Kiev was ik blij dat ik niet bevattelijk ben voor Epileptische insulten. Knipperlampen, vuurregens en wild knipperende TV beelden………. Om stapelgek van te worden. Ik moest gelijk denken aan de oude TV regisseur Bob Rooyens die voor de VPRO in de 60er jaren het jongeren programma Moef Ga Ga maakte Rooyens flikkerde ook altijd alles door mekaar en vaak was het beeld belangrijker dan de artiest. Niks was deze regisseur te gek en wat een half uurtje redelijk goed Pop had kunnen zijn werd een knetterend drama van verschietend en verklote zwart wit TV.  Maar even terug naar Kiev heeft Portugal nou gewonnen vanwege; zielig of vanwege een goed liedje…. ? Wel leuk om te zien dat de winnaar helemaal geen spettershow had en mij vaak kramp in de onderbuik bezorgde vanwege rare bewegingen en zanglijnen… Maar ja ik ben dan ook geen kennert he?
 
So sit back and enjoy the ride… we don’t  have a light show…….
 
Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 17 Mei

Crossroads - Ry Cooder
Strange Fascination - Eve McKing
Dark Was The Night, Cold Was The Ground - Peter Struijk
Mississippi HooDoo Man - Omar & The Howlers
Mt Senorita - Little Hurricane
Morning Train - Eric Bibb
Highway 61 Revisited - Julian Sas
Black Lung Heartache - Joe Bonamassa
La vie C’est Comme Un Oignon - Eric Bibb
Riding on the L & N - Bintangs
Deep Down in Florida - Muddy Waters
17-05-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

23

mei

Arrow Symfo Mania

Yes,Porcupine Tree en Rush dat zijn o.a de symfo smaakmakers vanavond tussen 21:00-22:00 in een nieuwe Arrow Symfo Mania
22

mei

Arrow High Voltage

Anthrax, Dio en Deep Purple staan klaar om vanavond tussen 21:00-22:00 jou te voorzien van je wekelijkse metal injectie.
17

mei

Arrow Bluesbox

Ry Cooder, Joe Bonamassa en Julian Sas je hoort ze vanavond tussen 21:00-22:00 in een verse Bluesbox
16

mei

Arrow Symfo Mania

Pink Floyd, Kansas en nieuw werk van Barock Project in een nieuwe Arrow Symfo Mania van 21:00-22:00
15

mei

Arrow High Voltage

Metallica, Alter Bridge en Manowar staan klaar om tussen 21:00-22:00 je speakers te verwarmen in een nieuwe Arrow High Voltage

 
CONCERTAGENDA


KISS

Ahoy, Rotterdam
24 mei

Deep Purple

Ziggo Dome, Amsterdam
02 juni

Alter Bridge

013, Tilburg
06 juni

Primus

013, Tilburg
14 juni

Slayer

013, Tilburg
21 juni