Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Vrienden en Dinnen
 
Apart vrienden, hebben we nét de herdenking gehad en geroepen: “dat mag nooit meer gebeuren!” gaan een aantal columnisten van de oude media “Culturkammertje “ spelen tegen Geen Stijl en Dumpert. Omdat daar vrouw onvriendelijk materiaal op staat…… Adverteerders bellen en zeggen dat ze daar niet moeten adverteren… Columnisten van oa de Volkskrant!! Hoe ik het weet doet even niet ter zake maar wist je dat de Volkskrant zelf adverteert op “Pornhub”  een Porno startpagina…..
Maar goed vrijheid blijheid en geen enkel huilstruikje met een zelf gepunnikt  roze baarmoeder mutsje gaat mij vertellen wat ik wél óf niet mag zien. Waren ze maar zo actief tegen alle kooknichten die al roerend, gratinerend en blancherend of roerbakkend over mijn scherm heen tuimelen. Daar word ik echt helemaal gek van. Hallo we gaan een tuinprogramma maken…. Groene vingers (lijkt me uitermate gevaarlijke aandoening maar dat terzijde) en daar komt ineens weer zo’n griezel mij alles vertellen over avontuurlijk koken uit eigen groenten en kruidentuintje…… maar aan de andere kant ik hoef er niet naar te kijken… die vrijheid heb ik… net als die kwetsneuzen die niet naar Geen Stijl of Dumpert hoeven te kijken.
Deze week in de Box de nieuwe van de Balkun Brothers, de heren zijn nu definitief uit mijn lijstjes geschrapt het album Devil on TV is hard om het hard zijn. Het is niet meer mijn kopje thee alles verzuipt in een enorme bak distortion en andere vervormers. Leuk als je ervan houd maar na drie nummers ben ik afgehaakt. Maar het kan zijn dat jij het geweldig vind. Vroeger zouden ze bij de Muziekkrant Oor schrijven: ‘een eclectisch album vol met urgentie en drive dat je geen tijd gunt om tot jezelf te komen, we zijn benieuwd naar het volgende album…..’  We hebben broer en zus Wynn die met hun album Wade Waist Deep iets afleveren dat het midden houd tussen Southern Rock, blues en dreutel pop.. pareltjes tussen liedjes die het verdommen om op te schieten
Rosedale is een band die ook nog driftig op zoek naar een eigen vorm het centrale duo is zangeres Amandyn Roses en gitarist Charley Fabert (beiden Frans) De stem van  Amandyn is dun en vooralsnog klootloos en dan ben je bij voorbaat kansloos als er een Bluesje wordt ingezet.  Bedenk daarbij dat ze ook behoorlijk teruggezet is in de mix en dan wordt het een lastig verhaal. Dat de CD  Long Way to Go toch weet te boeien is te danken aan de uitstekende band en het goede spel van Charley Fabert en in sommige nummers is die ban zo goed dat ze Amandyn op sleeptouw nemen en er daadwerkelijk een Blues ontstaat!! Dus ik koester goede hoop.
 
So sit back & enjoy the ride
(als je niet wilt luisteren dan mag dat, maar als anderen dat wel willen doen laat ze dan!!)
 
Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 10 Mei

Roadhouse Blues - Jeff Healy Band
Mt. Senorita - Little Hurricane
Don’t Be Afraid - Balkun Brothers
Boogie Chillen - Buddy Guy & Junior Wells
Turn It Into Gold - Thomas Wynn & The Believers
It Hurts Me Too - Elmore James
Simcoe Street - Sonny Landreth
Cherry Red - Luther Allison
Man I Don’t Need You Around - Rosedale
Red House - Walter Trout

10-05-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

18

okt

Arrow Blues Top 50

Vanavond van 21:00-23:00, jazeker 2 uur lang Blues (met notariƫle goedkeuring) in deel 1 van de Blues Top 50 aller tijden!
17

okt

Arrow Symfo Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het eerste deel van de Symfo 25 (nr. 25 t/m 18), een lijst vol klassiekers, epics en nieuwe verrassingen!
16

okt

Arrow High Voltage Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het beste op hardrock en heavy metal gebied in deel 1 van de Arrow High Voltage Top 25!
11

okt

Arrow Bluesbox

Vanaf volgende week de Blues Top 50 aller tijden, vanavond tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a. Buddy Guy en Stevie Ray Vaughan
10

okt

Arrow Symfo Mania

Vanaf volgende week de Symfo 25!, vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania o.a Star One, RPWL en Roger Waters
Luister naar Radio Arrow


NU ON-AIR 
CONCERTAGENDA


The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
01 november

The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
02 november

Kasabian

AFAS Live, Amsterdam
09 november

Royal Blood

AFAS Live, Amsterdam
10 november

Queens of the Stone Age

Ziggo Dome, Amsterdam
12 november