Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Vrienden en Dinnen
 
Rare gevoelens deze week vrienden Donald Trump pleurde een bom neer in Afghanistan en alle journalisten buitelden over elkaar heen in superlatieven voor het  afgeworpen apparaat: “ The Mother of all Bombs”  Nou kon dat ding weinig kwaad in de Afghaanse bergen maar het moest werken als een waarschuwing aan die zwaar gestoorde Pandabeer in Noord Korea om te stoppen met z’n gedreig…. Afgelopen weekend zag ik een jonge breekbare dame op de TV ze kwam uit Noord Korea gevlucht en vertelde wat daar allemaal gebeurd onder onze ogen. De moeder van een 9 jarig meisje werd publiekelijk geëxecuteerd omdat ze naar een Hollywoodfilm had gekeken, haar negen jarige dochtertje werd gedwongen om toe te kijken samen met vriendinnetjes. Honderden mensen sterven op het schavot vanwege stiekem internet of iets anders moderns.  Executies omdat de mensen een Amerikaans liedje hadden geluisterd of gezongen…. Kim Jung Mongool moord daar naar hartenlust in het rond omdat zijn land onderwerp is van een raar politiek machtsspel tussen China en Amerika. Noord Korea ligt namelijk tussen Zuid Korea en China en Zuid Korea is Amerikaans. Vanwege de balans in de macht staan wij met z’n allen toe dat een totaal verknipte idioot honderdduizenden mensen vermoord en heel volk onderdrukt en zichzelf laat toe juichen als een soort God.  5 Mei komt eraan en als er dan mensen in je buurt staan te kakelen en te pruttelen: ‘Dat mag nooit meer gebeuren……’ Denk dan even aan dat wanhopige meisje, gevlucht en bang en vertellend over de zogenaamde drie generaties straf… zoon, vader en grootvader ter dood veroordeeld en geëxecuteerd vanwege commentaar op de leiding door één van hen. Laat dat meisje even door je hoofd stuiteren en misschien moeten we Trump zelfs aanmoedigen om die Mother of all Bombs te gooien… want: “wir haben es nicht gewusst” werkte na 45 niet en nu al helemaal niet, Kim Jung Hitler zit en moord in Noord Korea omdat wij het met z’n allen goed vinden!!!
 
Meer in de box van Michael Katon die een kippenvel regelende tribute maakte naar Rory Gallagher. De titel vind ikzelf behoorlijk smakeloos: ‘Rory outta Hell” ( Katon komt uit het plaatsje Hell in Michigan USA) . Maar de CD zelf is zéér de moeite waard. Katon laat zijn Stratt net zo fel en aanwezig klinken als de Stratt van Gallagher. Alhoewel Katon een real Boogieman is komt zijn spel wel héél dicht bij dat van Gallagher. De CD heeft dezelfde urgentie en intensiteit als de albums van Gallagher. Het schijfje is nog niet bij een label ondergebracht maar verdient zeker je aandacht! Van een recht toe recht aan Boogie vertolker (een van de betere overigens!!)is deze CD divers, hier en daar virtuoos en vooral zeer oprecht gemaakt!
Is het je trouwens opgevallen (mij overigens wel!) dat als het heel warm is voor de tijd van het jaar alle halve baarden met ribfluwelen broeken beginnen te janken over Global warming met Jezus Klaver voorop? En nu het fors (zeer fors!!) kouder is dan normaal roept dat spul allemaal… Ja April doet wat ie wil…………. Dan is Global Warming ineens niet aan de orde???!!!!
 
So sit back & enjoy the ride!
 
Gerry & Albert Jan

Playlist Bluesbox 19 April

Drowned My Sorrows - Ian Siegal Band
Cradle Rock - Michael Katon
Sneaky Messaround - Big Time Bossmen
Blue On Black - Kenny Wayne Shepherd
Crying Shame - TheTeskey Brothers #
Mojo Hand - The Juke Joints
Walk On Hot Cold - Michael Katon
Stranger To Love - King King

# Gruttes Choice
19-04-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

18

okt

Arrow Blues Top 50

Vanavond van 21:00-23:00, jazeker 2 uur lang Blues (met notariƫle goedkeuring) in deel 1 van de Blues Top 50 aller tijden!
17

okt

Arrow Symfo Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het eerste deel van de Symfo 25 (nr. 25 t/m 18), een lijst vol klassiekers, epics en nieuwe verrassingen!
16

okt

Arrow High Voltage Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het beste op hardrock en heavy metal gebied in deel 1 van de Arrow High Voltage Top 25!
11

okt

Arrow Bluesbox

Vanaf volgende week de Blues Top 50 aller tijden, vanavond tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a. Buddy Guy en Stevie Ray Vaughan
10

okt

Arrow Symfo Mania

Vanaf volgende week de Symfo 25!, vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania o.a Star One, RPWL en Roger Waters

 
CONCERTAGENDA


The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
01 november

The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
02 november

Kasabian

AFAS Live, Amsterdam
09 november

Royal Blood

AFAS Live, Amsterdam
10 november

Queens of the Stone Age

Ziggo Dome, Amsterdam
12 november