Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Op facebook vrienden en dinnen,

Ik heb een aardig experiment gedaan. Iets onaardigs over Alexander P geschreven en daarna ook weer iets aardigs. Het had te maken met die afschuwelijke betonschaar affaire in Arnhem.  Er kwamen veel reacties en comments (je kunt ze nog nalezen als je daar de behoefte toe gevoeld) . Ik schrok, want er is geen normale discussie meer mogelijk zo lijkt het wel.
Iemand vond dat de andere  reageerders wel héél erg snel Wilders en z’n gedachtengoed erbij haalden. Die reageerder werd op zijn beurt onmiddellijk beticht van wegkijken en kwalijk links zijn.
Welke kant mag en kan je opgaan in dit tijdsgewricht? Natuurlijk zou Alexander P met z’n hulpje in Amsterdam Sloterdijk, of de Schilderswijk in Den Haag hand in hand moeten gaan lopen, dan heb je ballen en maak je een statement! Maar Alexander P is ook niet helemaal gek! Vrienden of het nu een Marokkaan, een Turk, een Chinees, een West Fries een Limburger, of een Roze Olifant is,  dat maakt geen reet uit wij zijn tolerant en dat blijven we toch?  Maar dan snap ik die Pavlov reactie niet van de meeste reageerders.. “Oh ja dubbel paspoort…. Grens over en eruit!!!!!”  gaan wij dan hier de tolerantie afdwingen door intolerant te zijn? Er schort erg veel aan onze Multiculti samenleving en ik vrees dat dat ook nooit meer goed komt. Maar laat ons eerst maar terug gaan naar de basis van een oplossing…. Luisteren en praten op basis van onze overtuiging als beschaafde mensen.
De box van heden avond is gevuld met vers werk. Uit Duitsland komt Kai Strauss, uit Lengerich in de Deelstaat Noordrijn Westfalen. Strauss is een man die die met de hedendaagse groten uit de Chicago Blues samengewerkt heeft en dat nog immer doet. Vloeiend en soms messcherp gitaarspel en vlotte lopende tracks op zijn derde album: Getting Personal. Mooie afsluiter in de vorm van een verstillende instrumentale track.  Working Class hero Watermelon Slim brengt met zijn plaat Golden Boy een ode aan Canada. Het is niet de dampende en stampende Slim die we gewend zijn neen, het zijn gedragen songs die vaak de vocale vermogens van Watermelon Slim ver te boven gaan en dat geeft een extra charme en authenticiteit de we vaak terug horen in zijn werk! Uit België De Big time Bossmen een band rond gitarist Piet Vercauteren die uitblinkt in plezier en tomeloze inzet. Van jump naar Rockabilly, onversneden Rock & Roll en een vleug Blues.. Belgisch en dus goed! De laatste nieuwe is van de Juke Joints. Er valt niet veel te schrijven over een deze constante in de Nederlandse Bluesscene, dat het goed is? Spreekt vanzelf! Het is een half akoestische Cd met een paar heerlijke standard erop, nummers waarin plezier en vanzelfsprekend vakmanschap om de eerste plaats vechten.
 
So sit back & enjoy the ride!!
 
Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 12 April

Jeff Healy band - See the light
Watermelon Slim - Nothern Blues
Kai Strauss - Get the ball Rolling
The Juke Joints - Bankers Blues
Big Time Bossmen - Baby what’s wrong
Cuby & the Blizzards - Window of my eyes
The Teskey Brothers - Crying shame #
Watermelon Slim - Cabbage town
Eric Clapton - How long
The Juke Joints - Walking Blues
Kai Strauss - Blues for Anne

# Gruttes Choice12-04-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

23

mei

Arrow Symfo Mania

Yes,Porcupine Tree en Rush dat zijn o.a de symfo smaakmakers vanavond tussen 21:00-22:00 in een nieuwe Arrow Symfo Mania
22

mei

Arrow High Voltage

Anthrax, Dio en Deep Purple staan klaar om vanavond tussen 21:00-22:00 jou te voorzien van je wekelijkse metal injectie.
17

mei

Arrow Bluesbox

Ry Cooder, Joe Bonamassa en Julian Sas je hoort ze vanavond tussen 21:00-22:00 in een verse Bluesbox
16

mei

Arrow Symfo Mania

Pink Floyd, Kansas en nieuw werk van Barock Project in een nieuwe Arrow Symfo Mania van 21:00-22:00
15

mei

Arrow High Voltage

Metallica, Alter Bridge en Manowar staan klaar om tussen 21:00-22:00 je speakers te verwarmen in een nieuwe Arrow High Voltage

 
CONCERTAGENDA


KISS

Ahoy, Rotterdam
24 mei

Deep Purple

Ziggo Dome, Amsterdam
02 juni

Alter Bridge

013, Tilburg
06 juni

Primus

013, Tilburg
14 juni

Slayer

013, Tilburg
21 juni