Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Op facebook vrienden en dinnen,

Ik heb een aardig experiment gedaan. Iets onaardigs over Alexander P geschreven en daarna ook weer iets aardigs. Het had te maken met die afschuwelijke betonschaar affaire in Arnhem.  Er kwamen veel reacties en comments (je kunt ze nog nalezen als je daar de behoefte toe gevoeld) . Ik schrok, want er is geen normale discussie meer mogelijk zo lijkt het wel.
Iemand vond dat de andere  reageerders wel héél erg snel Wilders en z’n gedachtengoed erbij haalden. Die reageerder werd op zijn beurt onmiddellijk beticht van wegkijken en kwalijk links zijn.
Welke kant mag en kan je opgaan in dit tijdsgewricht? Natuurlijk zou Alexander P met z’n hulpje in Amsterdam Sloterdijk, of de Schilderswijk in Den Haag hand in hand moeten gaan lopen, dan heb je ballen en maak je een statement! Maar Alexander P is ook niet helemaal gek! Vrienden of het nu een Marokkaan, een Turk, een Chinees, een West Fries een Limburger, of een Roze Olifant is,  dat maakt geen reet uit wij zijn tolerant en dat blijven we toch?  Maar dan snap ik die Pavlov reactie niet van de meeste reageerders.. “Oh ja dubbel paspoort…. Grens over en eruit!!!!!”  gaan wij dan hier de tolerantie afdwingen door intolerant te zijn? Er schort erg veel aan onze Multiculti samenleving en ik vrees dat dat ook nooit meer goed komt. Maar laat ons eerst maar terug gaan naar de basis van een oplossing…. Luisteren en praten op basis van onze overtuiging als beschaafde mensen.
De box van heden avond is gevuld met vers werk. Uit Duitsland komt Kai Strauss, uit Lengerich in de Deelstaat Noordrijn Westfalen. Strauss is een man die die met de hedendaagse groten uit de Chicago Blues samengewerkt heeft en dat nog immer doet. Vloeiend en soms messcherp gitaarspel en vlotte lopende tracks op zijn derde album: Getting Personal. Mooie afsluiter in de vorm van een verstillende instrumentale track.  Working Class hero Watermelon Slim brengt met zijn plaat Golden Boy een ode aan Canada. Het is niet de dampende en stampende Slim die we gewend zijn neen, het zijn gedragen songs die vaak de vocale vermogens van Watermelon Slim ver te boven gaan en dat geeft een extra charme en authenticiteit de we vaak terug horen in zijn werk! Uit België De Big time Bossmen een band rond gitarist Piet Vercauteren die uitblinkt in plezier en tomeloze inzet. Van jump naar Rockabilly, onversneden Rock & Roll en een vleug Blues.. Belgisch en dus goed! De laatste nieuwe is van de Juke Joints. Er valt niet veel te schrijven over een deze constante in de Nederlandse Bluesscene, dat het goed is? Spreekt vanzelf! Het is een half akoestische Cd met een paar heerlijke standard erop, nummers waarin plezier en vanzelfsprekend vakmanschap om de eerste plaats vechten.
 
So sit back & enjoy the ride!!
 
Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 12 April

Jeff Healy band - See the light
Watermelon Slim - Nothern Blues
Kai Strauss - Get the ball Rolling
The Juke Joints - Bankers Blues
Big Time Bossmen - Baby what’s wrong
Cuby & the Blizzards - Window of my eyes
The Teskey Brothers - Crying shame #
Watermelon Slim - Cabbage town
Eric Clapton - How long
The Juke Joints - Walking Blues
Kai Strauss - Blues for Anne

# Gruttes Choice12-04-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

18

okt

Arrow Blues Top 50

Vanavond van 21:00-23:00, jazeker 2 uur lang Blues (met notariële goedkeuring) in deel 1 van de Blues Top 50 aller tijden!
17

okt

Arrow Symfo Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het eerste deel van de Symfo 25 (nr. 25 t/m 18), een lijst vol klassiekers, epics en nieuwe verrassingen!
16

okt

Arrow High Voltage Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het beste op hardrock en heavy metal gebied in deel 1 van de Arrow High Voltage Top 25!
11

okt

Arrow Bluesbox

Vanaf volgende week de Blues Top 50 aller tijden, vanavond tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a. Buddy Guy en Stevie Ray Vaughan
10

okt

Arrow Symfo Mania

Vanaf volgende week de Symfo 25!, vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania o.a Star One, RPWL en Roger Waters
Luister naar Radio Arrow


NU ON-AIR 
CONCERTAGENDA


The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
01 november

The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
02 november

Kasabian

AFAS Live, Amsterdam
09 november

Royal Blood

AFAS Live, Amsterdam
10 november

Queens of the Stone Age

Ziggo Dome, Amsterdam
12 november