Arrow Bluesbox

Arrow Bluesbox
Op facebook vrienden en dinnen,

Ik heb een aardig experiment gedaan. Iets onaardigs over Alexander P geschreven en daarna ook weer iets aardigs. Het had te maken met die afschuwelijke betonschaar affaire in Arnhem.  Er kwamen veel reacties en comments (je kunt ze nog nalezen als je daar de behoefte toe gevoeld) . Ik schrok, want er is geen normale discussie meer mogelijk zo lijkt het wel.
Iemand vond dat de andere  reageerders wel héél erg snel Wilders en z’n gedachtengoed erbij haalden. Die reageerder werd op zijn beurt onmiddellijk beticht van wegkijken en kwalijk links zijn.
Welke kant mag en kan je opgaan in dit tijdsgewricht? Natuurlijk zou Alexander P met z’n hulpje in Amsterdam Sloterdijk, of de Schilderswijk in Den Haag hand in hand moeten gaan lopen, dan heb je ballen en maak je een statement! Maar Alexander P is ook niet helemaal gek! Vrienden of het nu een Marokkaan, een Turk, een Chinees, een West Fries een Limburger, of een Roze Olifant is,  dat maakt geen reet uit wij zijn tolerant en dat blijven we toch?  Maar dan snap ik die Pavlov reactie niet van de meeste reageerders.. “Oh ja dubbel paspoort…. Grens over en eruit!!!!!”  gaan wij dan hier de tolerantie afdwingen door intolerant te zijn? Er schort erg veel aan onze Multiculti samenleving en ik vrees dat dat ook nooit meer goed komt. Maar laat ons eerst maar terug gaan naar de basis van een oplossing…. Luisteren en praten op basis van onze overtuiging als beschaafde mensen.
De box van heden avond is gevuld met vers werk. Uit Duitsland komt Kai Strauss, uit Lengerich in de Deelstaat Noordrijn Westfalen. Strauss is een man die die met de hedendaagse groten uit de Chicago Blues samengewerkt heeft en dat nog immer doet. Vloeiend en soms messcherp gitaarspel en vlotte lopende tracks op zijn derde album: Getting Personal. Mooie afsluiter in de vorm van een verstillende instrumentale track.  Working Class hero Watermelon Slim brengt met zijn plaat Golden Boy een ode aan Canada. Het is niet de dampende en stampende Slim die we gewend zijn neen, het zijn gedragen songs die vaak de vocale vermogens van Watermelon Slim ver te boven gaan en dat geeft een extra charme en authenticiteit de we vaak terug horen in zijn werk! Uit België De Big time Bossmen een band rond gitarist Piet Vercauteren die uitblinkt in plezier en tomeloze inzet. Van jump naar Rockabilly, onversneden Rock & Roll en een vleug Blues.. Belgisch en dus goed! De laatste nieuwe is van de Juke Joints. Er valt niet veel te schrijven over een deze constante in de Nederlandse Bluesscene, dat het goed is? Spreekt vanzelf! Het is een half akoestische Cd met een paar heerlijke standard erop, nummers waarin plezier en vanzelfsprekend vakmanschap om de eerste plaats vechten.
 
So sit back & enjoy the ride!!
 
Gerry & Albert Jan


Playlist Bluesbox 12 April

Jeff Healy band - See the light
Watermelon Slim - Nothern Blues
Kai Strauss - Get the ball Rolling
The Juke Joints - Bankers Blues
Big Time Bossmen - Baby what’s wrong
Cuby & the Blizzards - Window of my eyes
The Teskey Brothers - Crying shame #
Watermelon Slim - Cabbage town
Eric Clapton - How long
The Juke Joints - Walking Blues
Kai Strauss - Blues for Anne

# Gruttes Choice12-04-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

22

aug

Arrow Symfo Mania

Het nieuwe album van Steven Wilson, een lange track van Transatlantic en meer vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania
21

aug

Arrow High Voltage

Megadeth, Alter Bridge en Tesla laten vanavond tussen 21:00-22:00 je oren weer suizen van genot in een nieuwe Arrow High Voltage!
16

aug

Arrow Bluesbox

Van 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a het democratisch besluit om de nieuwe Walter Trout te draaien en jouw blues verzoeken
15

aug

Arrow Symfo Mania

Roger Waters, Supertramp, Riverside en meer symfonische hoogstandjes vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania
14

aug

Arrow High Voltage

Bijtanken met Fuel van Metallica, het drinklied van Amon Amarth en meer tussen 21:00-22:00 in een nieuwe Arrow High Voltage!

 
CONCERTAGENDA


Metallica

Ziggo Dome, Amsterdam
04 september

Volbeat

Strijp-S, Eindhoven
05 september

Metallica

Ziggo Dome, Amsterdam
06 september

The Rolling Stones

Amsterdam ArenA
30 september

The Rolling Stones

Gelredome, Arnhem
15 oktober