Arrow High Voltage

Arrow High Voltage
Hallo rockers,
 
Het is weer maandag, dus tijd voor weer een verse aflevering van High Voltage, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 40 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.
 
De aftrap van vanavond is voor het (bijna) oer-Hollandse Star One, één van de vele muzikale uitspattingen van Arjen Anthony Lucassen. De meeste mensen kennen hem van het grote Ayreon gebeuren, maar Star One mocht er ook zeker zijn. Binnenkort komt er trouwens een nieuwe plaat uit onder de naam Ayreon, en daar zullen we in maart en april zeker aandacht aan besteden. Wie ook een nieuwe plaat gaan uitbrengen zijn de oude rotten van Deep Purple. Dit kan trouwens wel eens hun laatste kunstje zijn, want men heeft al aangegeven dat de aankomende tour de laatste gaat worden. De nieuwe CD gaat trouwens ‘Infinite’ heten en komt in april uit, maar vanavond hoor je er al een track van.
 
Ook oude rotten zijn de heren van Foreigner, maar ten tijde van de kraker die je van ze gaat horen waren het nog een stel uitgelaten jonge honden. Minstens net zo oud, maar ook in de tegenwoordige tijd nog steeds verrassend fris, zijn onze vrienden van het Duitse Accept. Weliswaar moeten ze tegenwoordig genoegen nemen met een support plek bij het touren, maar met de nieuwe live plaat ‘Restless And Live’ laten ze horen dat er nog steeds rekening gehouden moet worden met de Teutoonse heavy metal helden van weleer. In Flames komt vanavond ook nog even om de hoek kijken met een heerlijk nummer uit de jaren 90, en een werkelijk geweldig anthem van de southern rockers van Molly Hatchet vormt de opmaat van onze wekelijkse concertagenda.
 
Uriah Heep staat binnenkort weer eens op de Nederlandse planken, en dat heugelijke feit vieren we natuurlijk met een fraaie hit uit hun omvangrijke oeuvre. De metal classic komt deze week uit Denemarken, vanwaar in 1983 Mercyful Fate zijn eerste LP het levenslicht liet aanschouwen. Volgens velen werkelijk geniaal, maar lang niet iedereen trok de combinatie van de vele breaks en de typerende stem van King Diamond. Ze waren hun tijd ver vooruit. Datzelfde kan ook gezegd worden van Devin Townsend. Deze man bivakkeert daadwerkelijk op de grens van geniaal en gestoord, maar als hij in goeden doen is komt er waanzinnige muziek uit zijn vingers. Wat hij vorig jaar bewees met het kleine meesterwerkje ‘Transcendence’.
 
Hierna is het de beurt aan de lost treasure van deze week, en dat is deze keer een man die nog wel eens werd omschreven als een zingende poedel (hij had een ietwat typisch kapsel), maar ook wel als de Amerikaanse Bruce Dickinson. Of dat laatste terecht was? Je hoort het vanzelf als Lizzy Borden zijn ding komt doen. Een klap in het gezicht van de traditionalisten was in de jaren 90 de komst van nieuwe bands die geen zin meer hadden om de platgetreden paden van hun voorgangers weer opnieuw te bewandelen. Door slim gebruik te maken van allerlei invloeden uit andere muziekjes slaagden velen erin om een nieuw en fris geluid neer te zetten welke een hele nieuwe generatie voor metal wist te winnen. En dat soort ontwikkelingen kunnen we alleen maar toejuichen natuurlijk, en één van de bands uit die tijd die dat trucje tot in de puntjes beheersten was natuurlijk Clawfinger. Een andere band die in dat decennium voor het eerst furore maakte was Machine Head die de wat ingekakte thrash scene toentertijd een enorme schop onder den kont gaf. Maar als altijd zijn ook grensverleggers schatplichtig aan hun voorgangers, al zal de cover die Robb Flynn en zijn mannen je aan het einde van de show laten horen je waarschijnlijk lichtelijk verbazen.
 
Uiteraard zijn we hier bij Arrow zeer benieuwd naar jullie feedback, dus laat gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker ingaan op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.
 
“If it’s too loud, you’re too old!”
 
Horst Vonberg06-02-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

22

mrt

Arrow Bluesbox

Vanavond tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a een eresaluut voor Chuck Berry, en muziekjes van Joe Bonamassa en Flavium
21

mrt

Arrow Symfo Mania

Luister vanavond tussen 21:00-22:00 naar Arrow Symfo Mania voor de lekkerste symfonische rock uit het heden en verleden.
20

mrt

Arrow High Voltage

Luister vanavond van 21:00-22:00 uur naar Arrow High Voltage! voor die broodnodige heavy vitamientjes bij Arrow Classic Rock.
19

mrt

Another Hero in Heaven..

Chuck Berry, één van de pioniers van de rock 'n roll-muziek, is overleden op de leeftijd van 90 jaar.
15

mrt

Arrow Bluesbox

Vanavond tussen 21:00-22:00 No Politics in de Bluesbox! wel de nieuwe Eric Bibb en Chris Bergson Band

 
CONCERTAGENDA


Sting

AFAS Live, Amsterdam
05 april

Bob Dylan

AFAS Live, Amsterdam
16 april

Bob Dylan

AFAS Live, Amsterdam
17 april

Dream Theater

AFAS Live, Amsterdam
25 april

Joe Bonamassa

Ziggo Dome, Amsterdam
29 april