Arrow High Voltage

Arrow High Voltage
Hallo rockers,
 
Het is weer maandag, dus tijd voor weer een verse aflevering van High Voltage, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 40 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.
 
We starten ons uurtje vertier vandaag met een heerlijke kraker van Metallica uit een tijd dat het verleggen van grenzen voor dit gezelschap nog hun tweede natuur was. We vervolgen het bal met ouderwets lekkere hardrock, maar dan wel in een verse jas van het Zweedse Horisont welke op 3 februari hun nieuwe plaat ‘About Time’ op het publiek zullen loslaten. In dezelfde trant, maar dan met een heerlijke Thin Lizzy feel, vervolgen we de show met het nieuwe album van Black Star Riders, getiteld ‘Heavy Fire’. De laatste schijf uit dit rondje nieuwelingen, en tevens de Lords Of Metal tip van deze week, is voor de veteranen van OverKill. Reeds sedert 1985 actief, maar nog nooit een millimeter toegegeven aan welke trend dan ook. En net als goede wijn wordt deze band beter naarmate hij ouder wordt. Hetgeen ze met het kakelverse ‘The Grinding Wheel’ nog eens even fijntjes onderstrepen.
 
Voor de broodnodige live vitaminen keren we met Kiss terug op zeer bekend terrein. Inhaken en meezingen is niet verplicht, maar welzeker een optie. In de concertagenda krijg je vervolgens te horen dat Anthrax binnenkort weer te bewonderen zal zijn in Nederland (TivoliVredenburg te Utrecht), maar deze keer met een speciale set. Men gaat dan namelijk de klassieker ‘Among The Living’ integraal vertolken, en ik laat je vanavond nog eens horen waarom dat album zo geniaal was. Daarnaast gaan we ook nog eens 2 x 2 kaartjes voor deze show verloten! Judas Priest verzorgt deze week de metal classic met een nummer dat de ultieme essentie van wat metal is feilloos weet uit te drukken. De laatste nieuwe plaat van vanavond is ‘Theater Of Dimensions’ van het Duitse Xandria. Nou ja, Duits? De zangeres, Dianne van Giersbergen (nee, geen familie van Anneke) is toch echt een Nederlands meiske. Daarnaast heeft het nummer wat je gaat horen ook nog een Zweeds tintje, aangezien Soilwork’s Björn Strid ook een moppie komt meezingen. De lost treasure dit uur wordt U aangeboden door het cult collectief Attacker uit Amerika. Deze heren zijn anno 2017 nog steeds actief, maar hun beste plaat, ‘Battle At Helm’s Deep’, stamt toch echt alweer uit 1985. Toentertijd slechts gewaardeerd door een select aantal kenners, en zo is het, alle goede bedoelingen ten spijt, nu nog steeds. Het trieste lot van menig ooit veelbelovende band.
 
Het Finse Amorphis heeft daar gelukkig geen last van gehad. Ondanks het feit dat deze band zichzelf met vrijwel ieder album wist te vernieuwen hebben zij een trouwe aanhang weten te verkrijgen, en niet alleen bij de fans. Ook de critici zijn door de jaren heen zeer gecharmeerd gebleven van de muzikale uitspattingen van dit collectief, wat wel bleek uit de ontvangst van ‘Under The Red Cloud’ uit 2015. Menig redacteur had deze plaat in zijn jaarlijstje staan, en wat mij betreft niet meer dan terecht. Een andere band die met elke verse release ook altijd weer hoge ogen gooit is ons eigen Hollandse Epica, en zij mogen vanavond afsluiten met een prachtige harde ballad.
 
Uiteraard zijn we hier bij Arrow zeer benieuwd naar jullie feedback, dus laat gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker ingaan op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.
 
“If it’s too loud, you’re too old!”
 
Horst Vonberg


30-01-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

26

apr

Arrow Bluesbox

Van 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a Joe Bonamassa Live at the Carnegie Hall, Livin' Blues en Buddy Guy
25

apr

Arrow Symfo Mania

Vanavond tussen 21:00-22:00 o.a Fish On Friday die een nieuw album uitgebracht hebben, Yes en Manfred Mann’s Earth Band
24

apr

Arrow High Voltage

Je vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal is vanavond weer paraat van 21:00-22:00
19

apr

Arrow Bluesbox

Vanavond tussen 21:00-22:00 o.a meer van een kippenvel regelende tribute die Michael Katon maakte naar Rory Gallagher
18

apr

Arrow Symfo Mania

Vanavond tussen 21:00-22:00 is Arjen Lucassen te gast over het nieuwe Ayreon album 'The Source' en zijn eigen favo symfo hoor je

 
CONCERTAGENDA


Joe Bonamassa

Ziggo Dome, Amsterdam
29 april

Simple Minds

Carre, Amsterdam
14 mei

KISS

Ahoy, Rotterdam
24 mei

Deep Purple

Ziggo Dome, Amsterdam
02 juni

Guns N Roses

Goffertpark, Nijmegen
12 juli