Arrow High Voltage

Arrow High Voltage
Hallo rockers,
 
Het is weer maandag, dus tijd voor weer een verse aflevering van High Voltage, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 40 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.
 
We beginnen vandaag weer eens met een ouderwetse millionseller uit de tijd dat bands nog inkomsten mochten verwelkomen uit de verkoop van echt fysiek materiaal. Mötley Crüe verkocht met ‘Dr. Feelgood’ maar liefst zes miljoen schijven in de USA alleen, en het geluid van de plaat bracht Metallica op het idee toch maar eens een goede producer in te huren in plaats van zelf maar wat aan te kloten in de studio. Na deze overdonderende opener is het de beurt aan het Zwitserse Krokus. Jawel, eigenlijk een antieke band, maar binnenkort komen deze oudjes met een gloednieuw album op de proppen. Nou ja, gloednieuw? ‘Big Rocks’ is gevuld met covers van hun oude helden, dus verwacht maar een klassieker in een Krokus jasje vandaag. Diep in de krochten van de jaren 70 kwam ik onlangs de band Hooker tegen. Yep, niet echt een handige naam, en wellicht is dat dan ook de reden geweest dat deze boys altijd een beetje in de obscuriteit zijn blijven hangen. Aan de muziek zelf heeft het nooit gelegen, want die was bij vlagen ronduit geweldig. Nagelnieuwe thrash metal komt vandaag uit de koker van Kreator. Onze Teutoonse vrienden komen binnenkort ook met een nieuwe plaat (‘Gods Of Violence’), en daar besteden we uiteraard even wat aandacht aan. Katatonia is van een heel andere orde qua muziek, maar daarom zeker niet minder fraai. Het in 2016 verschenen ‘The Fall Of Hearts’ heeft een welverdiende plek gevonden in menig jaarlijstje, en waarom ga je in deze uitzending horen.
 
Lekkerer live beuken doen we vandaag met Lemmy en zijn maatjes Fast Eddie en Filthy, en na de concertagenda is het de beurt aan een nieuwe generatie helden, in dit geval Sabaton. Nieuwe helden? Jazeker! Want als je binnen enkele jaren de sprong van jeugdhonken naar een zaal als de HMH Amsterdam hebt kunnen maken, waarbij een reeds lang gearriveerde band als Accept in jou voorprogramma staat dan heb je het gewoon goed gedaan. De metal classic is vanavond in de vertrouwde handen van Ozzy, maar of hij zich ook maar iets herinnert van de opnames van deze kraker lijkt me vrij twijfelachtig. Het kleinood is namelijk afkomstig uit een tijd waar hij regelmatig de weg kwijt was. Tot het snuiven van mieren aan toe. Lees ‘The Dirt’, de biografie van Mötley Crüe, er maar eens op na, veel gekker zijn er niet veel geweest. D.R.I. komt ook nog even langs. Ook zij hebben een legendarische status, maar uitsluitend via hun muziek – als stamvaders van de cross-over tussen thrash en hardcore. De lost treasure van vandaag is de Amerikaanse band Leatherwolf. Deze band had eind jaren 80 echt alles mee. Prima muzikanten, prima materiaal, ze zagen er goed uit (niet geheel onbelangrijk in het marketing verhaal) en een deal bij een groot label. Helaas gaf dat label hen niet de support die echt nodig is om door te breken, en zo wist de band de sprong naar het grote publiek niet te maken. Gelukkig hebben we de muziek nog. Een band die deze sprong wel wist te maken, maar dan in een totaal andere tijd met een totaal ander geluid was Papa Roach. Een gevalletje van de juiste band op de juiste plaats in de juiste tijd en hupsakee: driedubbel platina en een hit die velen nog steeds feilloos kunnen meebrullen. We sluiten de avond af met onze vrienden van Nevermore, en het geluid van de stilte heeft nimmer zo hard geklonken.
 
Uiteraard zijn we hier bij Arrow zeer benieuwd naar jullie feedback, dus laat gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker ingaan op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.
 
“If it’s too loud, you’re too old!”
 
Horst Vonberg


23-01-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

18

okt

Arrow Blues Top 50

Vanavond van 21:00-23:00, jazeker 2 uur lang Blues (met notariƫle goedkeuring) in deel 1 van de Blues Top 50 aller tijden!
17

okt

Arrow Symfo Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het eerste deel van de Symfo 25 (nr. 25 t/m 18), een lijst vol klassiekers, epics en nieuwe verrassingen!
16

okt

Arrow High Voltage Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het beste op hardrock en heavy metal gebied in deel 1 van de Arrow High Voltage Top 25!
11

okt

Arrow Bluesbox

Vanaf volgende week de Blues Top 50 aller tijden, vanavond tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a. Buddy Guy en Stevie Ray Vaughan
10

okt

Arrow Symfo Mania

Vanaf volgende week de Symfo 25!, vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania o.a Star One, RPWL en Roger Waters
Luister naar Radio Arrow


NU ON-AIR 
CONCERTAGENDA


The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
01 november

The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
02 november

Kasabian

AFAS Live, Amsterdam
09 november

Royal Blood

AFAS Live, Amsterdam
10 november

Queens of the Stone Age

Ziggo Dome, Amsterdam
12 november