Arrow High Voltage

Arrow High Voltage
Hallo rockers,
 
Het is weer maandag, dus tijd voor weer een verse aflevering van High Voltage, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 40 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.
 
Vanavond is de aftrap voor W.A.S.P. Een anagram voor White Anglo Saxon Protestant of We Are Sexual Perverts, maak zelf maar een keuze die bij je past. We willen in ieder geval allemaal graag iemand zijn, en dat streven heeft deze band in een heuse metal classic weten te vangen. Ook met een gerust hart klassiek te noemen is de plaat ‘2112’ van Rush. Dit kleinood is alweer 40 jaar geleden uitgekomen, maar recentelijk op fraaie wijze re-released, en daar draaien we vanavond een track van. Nu schreeuwt dit symfonische meesterwerk wel om een stukje contrast, en wat is dan leuker om eens een rondje Pennywise te doen. De band die velen positief verrasten op Dynamo Open Air 1996. Geheel nieuw deze week, en tegelijkertijd ook de Lords Of Metal tip deze aflevering, is de verse schijf van Firewind. Je weet wel, de eigen band van Ozzy snarenscheurder Gus G. Zo metal als metal maar zijn kan. Dat in tegenstelling tot het geluid van Tool wat hierop volgt, een band welke ondanks alle, soms vrij ontoegankelijke, vernieuwing toch uitgroeide tot één van de meest succesvolle metal bands ooit.
 
We vallen terug op meer klassieke klanken bij het live gebeuren van vandaag, veilig en vertrouwd in handen van Scorpions, waarbij we putten uit hun roemruchte jaren 70 geluid. Ook Fates Warning komt vanavond aan de beurt, en die kan je trouwens binnenkort ook weer live in Nederland aantreffen. De moeite waard, al zeg ik het zelf. De metal classic is vandaag in handen van Stratovarius, en het is er één waar je instant vrolijk van wordt. Ook de vrouwenrock wordt niet vergeten bij High Voltage, maar waar het meestal frontvrouwen betreft in de metal wereld doen wij het vandaag even anders en komt het Zweedse damesclubje Crucified Barbara voorbij met een vette up-tempo rocker waarbij de lyrics zeker niet uit het psalmenboek komen. Ook zeker niet van dommenhuizen waren de heren Jason Becker en Marty Friedman. Bij het grote publiek zijn ze respectievelijk bekend geworden als personeel van David Lee Roth en Megadeth, maar een aantal jaren daarvoor vormden ze samen het duo Cacophony, en maakten in 1987 de, naar mijn bescheiden mening, ultieme gitaarplaat: ‘Speed Metal Symphony’. En daar krijgen jullie vanavond een stukje van te horen. De afsluiter van vanavond is voor Boston, voor een stukje ongeëvenaarde schoonheid binnen het emotiegebeuren.
 
Uiteraard zijn we hier bij Arrow zeer benieuwd naar jullie feedback, dus laat gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker ingaan op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.
 
“If it’s too loud, you’re too old!”
 
Horst Vonberg


16-01-2017

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

23

mei

Arrow Symfo Mania

Yes,Porcupine Tree en Rush dat zijn o.a de symfo smaakmakers vanavond tussen 21:00-22:00 in een nieuwe Arrow Symfo Mania
22

mei

Arrow High Voltage

Anthrax, Dio en Deep Purple staan klaar om vanavond tussen 21:00-22:00 jou te voorzien van je wekelijkse metal injectie.
17

mei

Arrow Bluesbox

Ry Cooder, Joe Bonamassa en Julian Sas je hoort ze vanavond tussen 21:00-22:00 in een verse Bluesbox
16

mei

Arrow Symfo Mania

Pink Floyd, Kansas en nieuw werk van Barock Project in een nieuwe Arrow Symfo Mania van 21:00-22:00
15

mei

Arrow High Voltage

Metallica, Alter Bridge en Manowar staan klaar om tussen 21:00-22:00 je speakers te verwarmen in een nieuwe Arrow High Voltage

 
CONCERTAGENDA


KISS

Ahoy, Rotterdam
24 mei

Deep Purple

Ziggo Dome, Amsterdam
02 juni

Alter Bridge

013, Tilburg
06 juni

Primus

013, Tilburg
14 juni

Slayer

013, Tilburg
21 juni