Bluesbox

Bluesbox
Olie ballen en bollen

Bijna nog 3 dagen en dan is 2016 geschiedenis.. ga ik dit jaar missen? Nee, het is zo’n niks aan de hand jaar geweest. Zo’n jaar waarin ik weer keihard belazerd ben door de politiek en als ik daar wat van vind dan ben ik minimaal een populist. Ondanks alle gedram en gezeur heb ik ook dit jaar géén spijt gehad van de het slavernij verleden van de republiek Holland…. Ik was er niet.. kan er dus niks aan doen en dus…….. Ook dit jaar had ik een probleem met  lullige bekeurinkjes.. gordel, ijzeren lusje aan aanhanger  en zo… Terwijl  een of andere  treiter Turk gewoon op een politie auto mocht staan springen en ermee wegkwam. Ik heb me dit jaar kostelijk vermaakt met Sylvana Simons, een Gold digger die na drie mislukte huwelijken redelijk gevuld zit, die zelfs in iets te donkere ontlasting een diepe racistische uiting ziet.
Die nooit verder kwam dan brugklas Moeder Mavo, die ging de politiek in. Dit weekend (kerst) liep het spaak met haar griezelclupje ‘denk’ dat werd dus ‘dacht’!  Syl schreef dat ze haar niet geholpen hadden en dat ze zéér goed waren in het framen van mensen……. Bah wat een racisten…. Of nee dat kan niet want het zijn Turkse Nederlanders… eeeeeeh bah wat een  schurken…. Neee… eeeh bah wat een bengels! Blijf ik wel zitten met de gedachte dat Sylletje wist dat die heren van Denk goed waren in Framen…. Waarom dan toch aan boord geklommen? En Framen dat is toch een nieuw woord voor iemand een oortje aannaaien? Maar lieve Sylvana dan wordt het toch echt de hoogste tijd dat jij gaat vertellen wat waar was de afgelopen maanden en wat een leugen dan wel framing!!?? Tja schoon schip toch? En een eigen partij? Meid waarom? Wordt niks… ga liever stilletjes verder leven met de centjes van je belazerde  (geframede) exen!! En doe eens gek; maak bij de LOI de je cursus thuiskapster gewoon af dan wordt het toch nog een mooi 2035 voor jou (trage leerling vrees ik). 2016 nam ook een aantal helden van mij af, David Bowie, Prince, Leonard Cohen ,George Michael en ook de metronoom van Status Quo Rick Parfitt ik denk dat hij uit dat rijtje de meest onderschatte is. Toen Quo eind jaren 60 stopte met psychedelische Rock van Ice in the sun en pictures of Matchstick man werd het roer omgegooid in 73 al voorzichtig met Mean girl en in 75 was het raak met de kneiter Down Down. De sound werd geënt op de Shuffle en Boogie  uit de Blues en tot in het extreme volgehouden. Puristen hadden het als snel over Boenke Boenke muziek… simpel en ach….. Maar Parfitt de slaggitarist beheerste die Boenke, Boenke tot in zijn vingertoppen want zoals wij liefhebbers weten is een Boogie pas een Boogie als ie Metronoom strak is en dat all the way. Deze stijl werd de signature van Status Quo. Het was voor gitarist/ zanger Francis Rossi buitengewoon prettig dat hij kon doen wat hij wilde omdat het asfalt doormiddel van drie simpele akkoorden strak gelegd werd door Parfitt. Dus als ze in “ The Pearly Gate Bluesband” nog een strakke slaggitarist nodig hebben… hij is onderweg. Helaas…..
 
So sit back and enjoy the ride
 
Ook in 2017 Keepen wij de Blues Alive!!!!!!
Namens het hele team van Arrow Classic Rock radio wensen wij je een fantastisch 2017

Gerry en Albert Jan

Playlist Bluesbox 28 december

Sweet Home Chicago - Satus Quo
Fear of Falling - Julian Sas
Black Betty - Sari Schorr
Grab It  - Martha Jane & the Talisman
Going Down - Joe Bonamassa
No Way Out - King of the World
Memphis Moon - Phill Bee’s Freedom
Just Your Fool - Rolling Stones
Say Goodbye To The Blues - Walter Trout28-12-2016

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

23

mei

Arrow Symfo Mania

Yes,Porcupine Tree en Rush dat zijn o.a de symfo smaakmakers vanavond tussen 21:00-22:00 in een nieuwe Arrow Symfo Mania
22

mei

Arrow High Voltage

Anthrax, Dio en Deep Purple staan klaar om vanavond tussen 21:00-22:00 jou te voorzien van je wekelijkse metal injectie.
17

mei

Arrow Bluesbox

Ry Cooder, Joe Bonamassa en Julian Sas je hoort ze vanavond tussen 21:00-22:00 in een verse Bluesbox
16

mei

Arrow Symfo Mania

Pink Floyd, Kansas en nieuw werk van Barock Project in een nieuwe Arrow Symfo Mania van 21:00-22:00
15

mei

Arrow High Voltage

Metallica, Alter Bridge en Manowar staan klaar om tussen 21:00-22:00 je speakers te verwarmen in een nieuwe Arrow High Voltage

 
CONCERTAGENDA


KISS

Ahoy, Rotterdam
24 mei

Deep Purple

Ziggo Dome, Amsterdam
02 juni

Alter Bridge

013, Tilburg
06 juni

Primus

013, Tilburg
14 juni

Slayer

013, Tilburg
21 juni