Bluesbox

Bluesbox
Olie ballen en bollen

Bijna nog 3 dagen en dan is 2016 geschiedenis.. ga ik dit jaar missen? Nee, het is zo’n niks aan de hand jaar geweest. Zo’n jaar waarin ik weer keihard belazerd ben door de politiek en als ik daar wat van vind dan ben ik minimaal een populist. Ondanks alle gedram en gezeur heb ik ook dit jaar géén spijt gehad van de het slavernij verleden van de republiek Holland…. Ik was er niet.. kan er dus niks aan doen en dus…….. Ook dit jaar had ik een probleem met  lullige bekeurinkjes.. gordel, ijzeren lusje aan aanhanger  en zo… Terwijl  een of andere  treiter Turk gewoon op een politie auto mocht staan springen en ermee wegkwam. Ik heb me dit jaar kostelijk vermaakt met Sylvana Simons, een Gold digger die na drie mislukte huwelijken redelijk gevuld zit, die zelfs in iets te donkere ontlasting een diepe racistische uiting ziet.
Die nooit verder kwam dan brugklas Moeder Mavo, die ging de politiek in. Dit weekend (kerst) liep het spaak met haar griezelclupje ‘denk’ dat werd dus ‘dacht’!  Syl schreef dat ze haar niet geholpen hadden en dat ze zéér goed waren in het framen van mensen……. Bah wat een racisten…. Of nee dat kan niet want het zijn Turkse Nederlanders… eeeeeeh bah wat een  schurken…. Neee… eeeh bah wat een bengels! Blijf ik wel zitten met de gedachte dat Sylletje wist dat die heren van Denk goed waren in Framen…. Waarom dan toch aan boord geklommen? En Framen dat is toch een nieuw woord voor iemand een oortje aannaaien? Maar lieve Sylvana dan wordt het toch echt de hoogste tijd dat jij gaat vertellen wat waar was de afgelopen maanden en wat een leugen dan wel framing!!?? Tja schoon schip toch? En een eigen partij? Meid waarom? Wordt niks… ga liever stilletjes verder leven met de centjes van je belazerde  (geframede) exen!! En doe eens gek; maak bij de LOI de je cursus thuiskapster gewoon af dan wordt het toch nog een mooi 2035 voor jou (trage leerling vrees ik). 2016 nam ook een aantal helden van mij af, David Bowie, Prince, Leonard Cohen ,George Michael en ook de metronoom van Status Quo Rick Parfitt ik denk dat hij uit dat rijtje de meest onderschatte is. Toen Quo eind jaren 60 stopte met psychedelische Rock van Ice in the sun en pictures of Matchstick man werd het roer omgegooid in 73 al voorzichtig met Mean girl en in 75 was het raak met de kneiter Down Down. De sound werd geënt op de Shuffle en Boogie  uit de Blues en tot in het extreme volgehouden. Puristen hadden het als snel over Boenke Boenke muziek… simpel en ach….. Maar Parfitt de slaggitarist beheerste die Boenke, Boenke tot in zijn vingertoppen want zoals wij liefhebbers weten is een Boogie pas een Boogie als ie Metronoom strak is en dat all the way. Deze stijl werd de signature van Status Quo. Het was voor gitarist/ zanger Francis Rossi buitengewoon prettig dat hij kon doen wat hij wilde omdat het asfalt doormiddel van drie simpele akkoorden strak gelegd werd door Parfitt. Dus als ze in “ The Pearly Gate Bluesband” nog een strakke slaggitarist nodig hebben… hij is onderweg. Helaas…..
 
So sit back and enjoy the ride
 
Ook in 2017 Keepen wij de Blues Alive!!!!!!
Namens het hele team van Arrow Classic Rock radio wensen wij je een fantastisch 2017

Gerry en Albert Jan

Playlist Bluesbox 28 december

Sweet Home Chicago - Satus Quo
Fear of Falling - Julian Sas
Black Betty - Sari Schorr
Grab It  - Martha Jane & the Talisman
Going Down - Joe Bonamassa
No Way Out - King of the World
Memphis Moon - Phill Bee’s Freedom
Just Your Fool - Rolling Stones
Say Goodbye To The Blues - Walter Trout28-12-2016

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

18

okt

Arrow Blues Top 50

Vanavond van 21:00-23:00, jazeker 2 uur lang Blues (met notariƫle goedkeuring) in deel 1 van de Blues Top 50 aller tijden!
17

okt

Arrow Symfo Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het eerste deel van de Symfo 25 (nr. 25 t/m 18), een lijst vol klassiekers, epics en nieuwe verrassingen!
16

okt

Arrow High Voltage Top 25

Vanavond van 21:00-22:00 het beste op hardrock en heavy metal gebied in deel 1 van de Arrow High Voltage Top 25!
11

okt

Arrow Bluesbox

Vanaf volgende week de Blues Top 50 aller tijden, vanavond tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a. Buddy Guy en Stevie Ray Vaughan
10

okt

Arrow Symfo Mania

Vanaf volgende week de Symfo 25!, vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania o.a Star One, RPWL en Roger Waters
Luister naar Radio Arrow


NU ON-AIR 
CONCERTAGENDA


The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
01 november

The War On Drugs

AFAS Live, Amsterdam
02 november

Kasabian

AFAS Live, Amsterdam
09 november

Royal Blood

AFAS Live, Amsterdam
10 november

Queens of the Stone Age

Ziggo Dome, Amsterdam
12 november