Arrow High Voltage

Arrow High Voltage
Hallo rockers,
 
Het is weer maandag, dus tijd voor weer een verse aflevering van High Voltage. Uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 40 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.
 
Niet geheel onbelangrijk: jullie kunnen allemaal nog steeds meedoen aan die geweldige Metallica prijsvraag waarbij je twee kaartjes kan scoren voor het optreden op 7 voor de uitverkochte show op 7 februari 2017 in de nieuwe Royal Arena in Kopenhagen, plus vlucht voor twee personen (Amsterdam – Kopenhagen) en hotelovernachting voor twee personen + ontbijt. De winnaars worden op 19 december in High Voltage bekend gemaakt. Kijk voor alle details op www.arrow.nl.
 
Dat hardlopers zeker geen doodlopers zijn wordt weer eens bewezen door onze favorieten uit Engeland, het legendarische Iron Maiden, en het hoe en waarom daarover hoor je in ons openingsnummer van vanavond. Na het eerste nieuwe geluid in de vorm van het Zweedse Sister blijven we in de geëmancipeerde hoek met één van de eerste vrouwelijk echte rockbands op de planeet: Birtha. Girlpower uit een tijd dat de Spice Girls nog veilig in pappa’s puddingbuks niks lagen te doen. Maar ik dwaal af. Februari volgend jaar komt de nieuwe plaat van Sepultura uit, maar wij hebben ‘m al in huis. En nee, ze zijn er zeker niet subtieler op gaan spelen. Tot onze grote vreugde. Eternal Idol is niet alleen de titel van een prima Black Sabbath plaat, maar ook de naam van de nieuwe band van Fabio Leone. Je weet wel, die Italiaanse zanger die iedereen wel kent na zijn werkzaamheden bij onder andere Angra, Rhapsody en Kamelot. Nu staat hij echt op eigen benen, en het resultaat, waar we vanavond een track van gaan draaien, is zeker niet onaardig.
 
Voor we aan de concertagenda van de aankomende week beginnen neem ik jullie mee naar 1976 toen Rush een live album uitbracht die niet veel later al uitgroeide tot een essentieel stukje plaatwerk. Na de toeristische tips laat The Gathering nog eens even horen waarom zij ooit de populairste Nederlandse metalband waren. De metal classic van deze week wordt verzorgt door de heren van Destruction. Een band waarvan de critici in 1984 dachten dat het nooit wat zou worden, maar inmiddels hebben de heren hun 30-jarig jubileum alweer achter de rug. Over blijvertjes gesproken, in die categorie valt ook het Finse Burning Point welke eind vorige maand alweer hun zevende, en ik mag wel zeggen prima, album uitbracht.
 
In de tweede helft van de jaren 80 kwamen er ineens een groot aantal instrumentale metal albums uit van zeer talentvolle gitaristen. De bekendste onder hen waren natuurlijk jongens als Vai, Satriani, Friedman en Vinnie Moore, maar er waren wel meer zeer talentvolle snarenplukkers actief. Waaronder de lost treasure van deze week: Greg Howe. Een stuk recenter is de band die de naam van een uitgestorven olifantensoort aannam, waarschijnlijk om een passende naam te hebben bij hun logge metal. Nou, maar mag dan over gediscussieerd worden, maar feit is wel dat Mastodon één van de meest verfrissende nieuwkomers van het vorige decennium was. Annihilator klonk ook heel fris in 1993, maar het was juist hun meest toegankelijke plaat die hen de das omdeed in Amerika (bedroevende verkoopresultaten) en het verlies van hun platencontract. Met de kennis van nu onterecht, want zo slecht was het allemaal ook weer niet, zoals je vanavond kan horen. We sluiten de uitzending van vanavond af door zalig te vloeken in de kerk met medewerking van Tad Morose. Moraal van het verhaal: al haat je de originele uitvoering, met de juiste instrumenten gespeeld zal je toch moeten toegeven dat dit gewoon een prima liedje is.
 
Uiteraard zijn we hier bij Arrow zeer benieuwd naar jullie feedback, dus laat gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker ingaan op jullie complimenten, commentaren en/of briljante ideeën.
 
“If it’s too loud, you’re too old!”
 
Horst Vonberg

 
12-12-2016

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

21

jun

Arrow Bluesbox

Vandaag is de start van de zomer en dus in korte broek zomerse deunen vanavond tussen 21:00-22:00 in de Bluesbox
20

jun

Arrow Symfo Mania

Het nieuwe album van Roger Waters, de nieuwe Steven Wilson en nog veel meer mooie Symfo tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania
19

jun

Arrow High Voltage

Rauwe rock 'n roll, een potje authentieke thrash metal en vers rondvliegend metaal tussen 21:00-22:00 in Arrow High Voltage
14

jun

Arrow Bluesbox

Van 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a Bonnie Rait, een oudje van Memphis Slim & Willie Dixon en een klassieker van Rory Gallagher
13

jun

Arrow Symfo Mania

22 minuten is vrijgemaakt voor Genesis Supper's Ready en de nieuwe Mike & The Mechanics tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania

 
CONCERTAGENDA


John Fogerty

Ziggo Dome, Amsterdam
28 juni

Guns N Roses

Goffertpark, Nijmegen
12 juli

Brian Setzer’s Rockabilly Riot

013, Tilburg
15 juli

Extreme

TivoliVredenburg, Utrecht
25 juli

U2

Amsterdam ArenA
29 juli