Arrow High Voltage

Arrow High Voltage
Hallo rockers,
 
Het is weer maandag, dus tijd voor weer een verse aflevering van High Voltage. Uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 40 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.
 
Niet geheel onbelangrijk: jullie kunnen allemaal nog steeds meedoen aan die geweldige Metallica prijsvraag waarbij je twee kaartjes kan scoren voor het optreden op 7 voor de uitverkochte show op 7 februari 2017 in de nieuwe Royal Arena in Kopenhagen, plus vlucht voor twee personen (Amsterdam – Kopenhagen) en hotelovernachting voor twee personen + ontbijt. De winnaars worden op 19 december in High Voltage bekend gemaakt. Kijk voor alle details op www.arrow.nl.
 
Dat hardlopers zeker geen doodlopers zijn wordt weer eens bewezen door onze favorieten uit Engeland, het legendarische Iron Maiden, en het hoe en waarom daarover hoor je in ons openingsnummer van vanavond. Na het eerste nieuwe geluid in de vorm van het Zweedse Sister blijven we in de geëmancipeerde hoek met één van de eerste vrouwelijk echte rockbands op de planeet: Birtha. Girlpower uit een tijd dat de Spice Girls nog veilig in pappa’s puddingbuks niks lagen te doen. Maar ik dwaal af. Februari volgend jaar komt de nieuwe plaat van Sepultura uit, maar wij hebben ‘m al in huis. En nee, ze zijn er zeker niet subtieler op gaan spelen. Tot onze grote vreugde. Eternal Idol is niet alleen de titel van een prima Black Sabbath plaat, maar ook de naam van de nieuwe band van Fabio Leone. Je weet wel, die Italiaanse zanger die iedereen wel kent na zijn werkzaamheden bij onder andere Angra, Rhapsody en Kamelot. Nu staat hij echt op eigen benen, en het resultaat, waar we vanavond een track van gaan draaien, is zeker niet onaardig.
 
Voor we aan de concertagenda van de aankomende week beginnen neem ik jullie mee naar 1976 toen Rush een live album uitbracht die niet veel later al uitgroeide tot een essentieel stukje plaatwerk. Na de toeristische tips laat The Gathering nog eens even horen waarom zij ooit de populairste Nederlandse metalband waren. De metal classic van deze week wordt verzorgt door de heren van Destruction. Een band waarvan de critici in 1984 dachten dat het nooit wat zou worden, maar inmiddels hebben de heren hun 30-jarig jubileum alweer achter de rug. Over blijvertjes gesproken, in die categorie valt ook het Finse Burning Point welke eind vorige maand alweer hun zevende, en ik mag wel zeggen prima, album uitbracht.
 
In de tweede helft van de jaren 80 kwamen er ineens een groot aantal instrumentale metal albums uit van zeer talentvolle gitaristen. De bekendste onder hen waren natuurlijk jongens als Vai, Satriani, Friedman en Vinnie Moore, maar er waren wel meer zeer talentvolle snarenplukkers actief. Waaronder de lost treasure van deze week: Greg Howe. Een stuk recenter is de band die de naam van een uitgestorven olifantensoort aannam, waarschijnlijk om een passende naam te hebben bij hun logge metal. Nou, maar mag dan over gediscussieerd worden, maar feit is wel dat Mastodon één van de meest verfrissende nieuwkomers van het vorige decennium was. Annihilator klonk ook heel fris in 1993, maar het was juist hun meest toegankelijke plaat die hen de das omdeed in Amerika (bedroevende verkoopresultaten) en het verlies van hun platencontract. Met de kennis van nu onterecht, want zo slecht was het allemaal ook weer niet, zoals je vanavond kan horen. We sluiten de uitzending van vanavond af door zalig te vloeken in de kerk met medewerking van Tad Morose. Moraal van het verhaal: al haat je de originele uitvoering, met de juiste instrumenten gespeeld zal je toch moeten toegeven dat dit gewoon een prima liedje is.
 
Uiteraard zijn we hier bij Arrow zeer benieuwd naar jullie feedback, dus laat gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker ingaan op jullie complimenten, commentaren en/of briljante ideeën.
 
“If it’s too loud, you’re too old!”
 
Horst Vonberg

 
12-12-2016

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

22

aug

Arrow Symfo Mania

Het nieuwe album van Steven Wilson, een lange track van Transatlantic en meer vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania
21

aug

Arrow High Voltage

Megadeth, Alter Bridge en Tesla laten vanavond tussen 21:00-22:00 je oren weer suizen van genot in een nieuwe Arrow High Voltage!
16

aug

Arrow Bluesbox

Van 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a het democratisch besluit om de nieuwe Walter Trout te draaien en jouw blues verzoeken
15

aug

Arrow Symfo Mania

Roger Waters, Supertramp, Riverside en meer symfonische hoogstandjes vanavond tussen 21:00-22:00 in Arrow Symfo Mania
14

aug

Arrow High Voltage

Bijtanken met Fuel van Metallica, het drinklied van Amon Amarth en meer tussen 21:00-22:00 in een nieuwe Arrow High Voltage!

 
CONCERTAGENDA


Metallica

Ziggo Dome, Amsterdam
04 september

Volbeat

Strijp-S, Eindhoven
05 september

Metallica

Ziggo Dome, Amsterdam
06 september

The Rolling Stones

Amsterdam ArenA
30 september

The Rolling Stones

Gelredome, Arnhem
15 oktober