Arrow High Voltage

Arrow High Voltage
Hallo rockers,
 
Het is weer maandag, dus tijd voor weer een verse aflevering van High Voltage. Uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 40 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.
 
Niet geheel onbelangrijk: jullie kunnen allemaal nog steeds meedoen aan die geweldige Metallica prijsvraag waarbij je twee kaartjes kan scoren voor het optreden op 7 voor de uitverkochte show op 7 februari 2017 in de nieuwe Royal Arena in Kopenhagen, plus vlucht voor twee personen (Amsterdam – Kopenhagen) en hotelovernachting voor twee personen + ontbijt. Kijk voor alle details op www.arrow.nl.
 
De aftrap van vanavond is voor onze helden van Testament, dan zijn jullie meteen bij de les. Zoals gebruikelijk is er ook vanavond weer voldoende ruimte voor lekker nieuw werk uit diverse disciplines, en in de richting van het modernere geluid zit zeker een band als het uit Nieuw-Zeeland afkomstige Like A Storm. Binnenkort gaan de heren weer op tour in Europa, en ter gelegenheid daarvan is er een nieuwe single uitgebracht en die gaan jullie vanavond horen. Helemaal uit Japan komt de thrash formatie Solitude een exponent van hun nieuwe album ten gehore brengen. Frankrijk levert vandaag in de vorm van Nightmare het nieuwe power metal geluid, en we besteden aandacht aan de verse schijf van Avenged Sevenfold. Daarnaast is er ook ruimte voor goud van oud in een recyclede jas gedragen door Soundgarden.
 
Tot zover de nieuwe geluiden, wat gaan we aan krakers doen vandaag? Uit de late jaren 70 komt een geweldig lekker nummer van REO Speedwagon voorbij, beter kan je je AOR bijna niet krijgen. De live classic van vandaag wordt geleverd door Metallica, en ook Iced Earth laat zich vanavond niet onbetuigd. Nederland, of moet ik zeggen Gelre, wordt vanavond vertegenwoordigt door het heidense Heidevolk waarbij ze laten horen dat je met andermans hit best wel wat zinnigs kan doen. Paradise Lost laat even horen waarom de jaren 90 muzikaal zeker niet gek waren, en de lost treasure van vandaag is in handen van het Engelse Weapon. Kenners weten wel waarom. We sluiten vanavond af met een ballad van Sonata Arctica. Nou ja, bijna een ballad. Met een amusementswaarde die in ieder geval hoger ligt dan de gemiddelde oefenpot van het Nederlands elftal.
 
Uiteraard zijn we hier bij Arrow zeer benieuwd naar jullie feedback, dus laat gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker ingaan op jullie complimenten, commentaren en/of briljante ideeën.
 
“If it’s too loud, you’re too old!”
 
Horst Vonberg28-11-2016

 
ARROW CLASSIC NIEUWS

26

apr

Arrow Bluesbox

Van 21:00-22:00 in de Bluesbox o.a Joe Bonamassa Live at the Carnegie Hall, Livin' Blues en Buddy Guy
25

apr

Arrow Symfo Mania

Vanavond tussen 21:00-22:00 o.a Fish On Friday die een nieuw album uitgebracht hebben, Yes en Manfred Mann’s Earth Band
24

apr

Arrow High Voltage

Je vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal is vanavond weer paraat van 21:00-22:00
19

apr

Arrow Bluesbox

Vanavond tussen 21:00-22:00 o.a meer van een kippenvel regelende tribute die Michael Katon maakte naar Rory Gallagher
18

apr

Arrow Symfo Mania

Vanavond tussen 21:00-22:00 is Arjen Lucassen te gast over het nieuwe Ayreon album 'The Source' en zijn eigen favo symfo hoor je

 
CONCERTAGENDA


Joe Bonamassa

Ziggo Dome, Amsterdam
29 april

Simple Minds

Carre, Amsterdam
14 mei

KISS

Ahoy, Rotterdam
24 mei

Deep Purple

Ziggo Dome, Amsterdam
02 juni

Guns N Roses

Goffertpark, Nijmegen
12 juli